Επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου του Γιάνη Κορδάτου «Η κατήχηση των χωρικών»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Χαλκού (Γιάνη Κορδάτου) στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Ζαγορά.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ ξεναγήθηκαν από το μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλη Τσαπράζη, στη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιάννης Κορδάτος όπου και αναφέρθηκε ένα σύντομο ιστορικό της ζωής του. Η παλιά πετρόχτιστη οικία που μεγάλωσε ο ιστορικός έχει καταρρεύσει και διασώζονται ορισμένες πλευρές – ερείπια του σπιτιού του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από το στέλεχος της ΚΝΕ Λαυρέντη Κουρελά ενώ την κύρια ομιλία πραγματοποίησε ο συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορική περίοδο ίδρυσης του ΚΚΕ το 1918, τους εργατικούς και λαϊκούς  αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη  διαφώτισης του λαού και των φτωχών βιοπαλαιστών αγροτών που βρισκόταν σε πνευματική εξαθλίωση  με τις ιδέες του μαρξισμού και του Κομμουνισμού. Το βιβλίο, «Η κατήχηση των χωρικών» ξεχωρίζει με την μορφή απλών άμεσων διαλόγων,  για τη προπαγανδιστική δύναμη και τη διεισδυτικότητα των θέσεων για την απελευθέρωση των αγροτών και την εκλαΐκευση των πιο σπουδαίων προβλημάτων του Κομμουνισμού.

Ο Θανάσης Βογιατζής κλείνοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα από την πόλη του Βόλου την περίοδο  που γράφτηκε το βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, συνδέοντας τα με το καινούριο του βιβλίο που εκδόθηκε από τη Σύγχρονη Εποχή με τίτλο «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει» που αφορά ιστορία του εργατικού – λαϊκού κινήματος του Βόλου σε διάστημα σχεδόν 60 χρόνων.