Έρχεται χιονιάς στη Μαγνησία

Μπορεί να δούμε χιόνι και στο Βόλο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη

Άκρως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς αναμένεται να δούμε χιόνι στο Πήλιο και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ακόμη και για χιονόπτωση στην πόλη του Βόλου! Ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή για την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη Μαγνησία , όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης.
Ειδικότερα για αύριο Σάββατο, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως από το μεσημέρι κι έπειτα ένα βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στην Κεντρική Ελλάδα θα επηρεάσει και το νομό μας και από το απόγευμα προς βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα φαινόμενα.
“Αρχικά θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Μαγνησίας. Σιγά σιγά όμως τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή θα αρχίσουν και χιονοπτώσεις. Ιδιαίτερα από την Κυριακή το μεσημέρι μέχρι και τη Δευτέρα πρωί σε κάποιες περιοχές θα είναι και έντονες.
Θα πέσει αρκετό χιόνι που θα κατέβει μέχρι τα 300-400 μέτρα και στην Όθρυ και στο Πήλιο και δεν αποκλείεται Κυριακή προς Δευτέρα να έχουμε χιονόπτωση ακόμη και μέσα στο Βόλο. Δεν ξέρω αν θα το στρώσει μέσα στο Βόλο, το γεγονός είναι ότι θα έχουμε πτώση θερμοκρασιών. Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη μέσα στο Βόλο θα έχουμε μία διακύμανση στη θερμοκρασία από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα είναι κοντά στο μηδέν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο Βόλο είναι πιθανή μία χιονόπτωση ή χιονόνερο που θα συνδυαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στους μηδέν βαθμούς.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες κυρίως στα πεδινά και τα ημιορεινά και τα ξημερώματα της Δευτέρας ο υδράργυρος θα δείξει 3-4 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Από τη Δευτέρα το βράδυ τα πράγματα γίνονται καλύτερα, με τον κ. Τακούδη να επισημαίνει πως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νότιες περιοχές της Μαγνησίας. Χιονοπτώσεις θα δεχτούν ακόμη και οι περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αλλά και οι πεδινές στην ανατολική Μαγνησία. “Στην περιοχή του Βελεστίνου μπορεί να μην χιονίσει και καθόλου κιόλας, αλλά οι άλλες περιοχές στο Πήλιο, θα έχουν χιόνι. Σούρπη και Αλμυρό εκεί μπορεί να έχουμε χιόνι και στις ορεινές περιοχές”, είπε ο κ. Τακούδης.
Από την Τρίτη το πρωί υπάρχει μία σχετική βελτίωση του καιρού, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε και περιόδους ηλιοφάνειας, πάντα όμως με χαμηλές θερμοκρασίες, γύρω στους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, για την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι σχετικά καλό και σύμφωνα με τον κ. Τακούδη θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει λίγο και θα είναι κοντά στους 7-8 βαθμούς, όμως τη νύχτα οι ελάχιστες τιμές θα είναι λίγο πάνω από το μηδέν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.