Εργατικά σωματεία συνεχίζουν τη δράση τους ενόψει Πρωτομαγιάς

Εργατικά σωματεία της Μαγνησίας συνεχίζουν με διάφορες μορφές τη δράση τους για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει την Κυριακή 1η Μάη στις 10 πμ. στην πλατεία Πανεπιστημίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “Με μοίρασμα ανακοινώσεων, με συζητήσεις και ομιλίες, με στήσιμο ταμπλό με αφιερώματα στην εργατική Πρωτομαγιά, ενημερώνουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια αλλά και στο κέντρο της πόλης του Βόλου για το νόημα της 1ης Μάη και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο σήμερα. Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν μεγάλη με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν πως την Κυριακή θα διαδηλώσουν μαζί με τα σωματεία στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωσή των σωματείων αναφέρεται:
“Η 1η Μάη αποτελεί ημέρα σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, την ικανοποίηση των αναγκών με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας της εποχής μας.
Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των αστικών τάξεων που τους εκπροσωπούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.
Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο των ληστών.
Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:
• Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
• Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
Η φετινή Απεργία της 1ης Μάη δίνεται σε συνθήκες που η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας που θα δυναμώσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, ώστε να δυναμώσει παντού. Να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για :
• Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
• Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
• Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.