Ερώτηση Φ. Μπακαδήμα για τις καθυστερήσεις στις καταβολές εξόδων κηδείας απ΄τον ΟΓΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και τον Υπουργό Οικονομικών για ένα θέμα που είχε αναδείξει το Ράδιο-Ένα και η ΜΑΓΝΗΣΙΑ και αφορά στις «Μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές εξόδων κηδείας ασφαλισμένων ΟΓΑ», κατέθεσε η βουλευτής του «ΜέΡΑ25» Φωτεινή Μπακαδήμα.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, παραμένουν απλήρωτα εδώ και 2-3 χρόνια, τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 € σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Ταυτόχρονα τα παραστατικά που δικαιολογούν τις δαπάνες μεταφέρονται με ακατάλληλο τρόπο άρα και υψηλό κίνδυνο απώλειας, διαδικασία που δυσχεραίνει την κατάσταση και δημιουργεί επιπλέον καθυστερήσεις.
Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο τον ψυχικό πόνο που έχουν υποστεί οι οικογένειες των θανόντων,
Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
1. Ποιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν ώστε να γίνεται ηλεκτρονικά η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και να προχωράει ψηφιακά η διαδικασία;
2. Πότε θα προχωρήσει η εκκαθάριση των φακέλων και θα καταβληθούν στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ αυτές οι εκκρεμούσες οφειλές;
3. Πώς θα μπορούσαν οι δικαιούχοι να ενημερωθούν για το αν έχουν φτάσει τα δικαιολογητικά τους στον ΕΦΚΑ και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκκαθάριση κάθε υπόθεσης;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.