Ερώτηση Γ. Ζώγα για την λιμνοδεξαμενή Ξηριά

Ερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Η Θεσσαλίας στην καρδιά μας” κ. Γιώργος Ζώγας που αφορά στην λιμνοδεξαμενή Ξηριά στον Αλμυρό, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να μάθει που βρίσκεται η πορεία του έργου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για τον αγωγό και τα δίκτυα διανομής νερού.

Ειδικότερα, η ερώτηση του κ. Ζώγα είναι η εξής:

“Από το 2011 και έπειτα, χρονιά έναρξης του έργου κατασκευής Λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού, άδρευσης και ύδρευσης, προϋπολογισμού 24 εκ. ευρώ, και κόστους 17 εκ. ευρώ, που εκτείνεται σε μια  περιοχή 400 στρεμμάτων περίπου, ενός έργου κατά γενική ομολογία όλων, σημαντικού και απαραίτητου για τους αγρότες του κάμπου του Αλμυρού, χρήσιμο για την παραγωγή τους, με σημαντική μείωση του κόστους αυτής, καθώς θα αδρεύονται 6.000 χιλ. στρέμματα και θα ενισχύσει την αγροτική ανάπτυξη του τόπου.

Οι αγρότες της περιοχής του Αλμυρού, εδώ και χρονιά περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου, παρότι κατά διαστήματα υπάρχουν εξαγγελίες και αναφορές για την ολοκλήρωσή του, απεναντίας, αυτό που βλέπουν είναι στασιμότητα και εγκατάλειψη, ενώ ζημιές προκαλούνται σ’ αυτό όπως από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», πράγμα που παρατείνει την αβεβαιότητα λειτουργίας του, ενώ το εν λόγω έργο έχει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Ο έντονος προβληματισμός που υπάρχει στους πολίτες του Δήμου Αλμυρού για την εξέλιξη του έργου, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Λιμνοδεξαμενή Ξηριά, και σε σχέση με τις ευθύνες που έχει η Περιφερειακή Αρχή ως φορέας υλοποίησης του έργου:

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

Που ακριβώς βρίσκεται η πορεία του έργου αυτή τη στιγμή μιας που η Περιφέρεια είναι φορέας υλοποίησης αυτού, μετά από 10 σχεδόν χρόνια;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για τον αγωγό και τα δίκτυα διανομής του νερού, και ποιές ενέργειες-παρεμβάσεις γίνονται από την Περιφερειακή Αρχή προς την κατεύθυνση ώστε να δρομολογηθούν άμεσες εξελίξεις για την υλοποίηση και παράδοση του έργου στους αγρότες;

Η Λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, είναι ένα έργο πνοής όπως έχει χαρακτηρισθεί για την περιοχή, παράλληλα όμως είναι έργο αντιπλημμυρικό και μείωσης κόστους παραγωγής για τις καλλιέργειες των αγροτών, σε μια περίοδο όπου η τιμή του ρεύματος χρήσης των γεωτρήσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κρίνεται λοιπόν η ολοκλήρωση του έργου απολύτως άμεση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.