Ερώτηση της ΛΑΣ Ν. Πηλίου για τις ανεμογεννήτριες

Αναστατωμένοι και έντονα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου και ειδικά στην Δ.Ε Σηπιάδος, μετά τη δημοσίευση της αίτησης (από 12/2/2020) προς τη ΡΑΕ (της Βιομηχανικής Εμπορικής Εταιρείας) για αδειοδότηση αιολικού πάρκου στο Τισαίο Όρος ισχύος 45ΜW, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, που κατέθεσε ερώτηση για το θέμα προς τη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου.
Σύμφωνα με την παράταξη, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών από τον οικισμό Μικρό έως το Τρίκερι. Οι αιτήσεις που είχαν καταθέσει ξένες και ελληνικές εταιρίες στο Ν. Μαγνησίας είναι 97 για εγκατάσταση αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών.

«Η μετατροπή της περιοχής του Ν. Πηλίου σε ζώνη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και την υπονόμευση των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η κτηνοτροφία, η γεωργία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός. Και όλα αυτά στο βωμό διαφόρων οικονομικών συμφερόντων, χωρίς να λύνεται το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας και η λαϊκή οικογένεια να πληρώνει ακριβότερο το ηλεκτρικό ρεύμα», αναφέρει η ΛΑΣ.

Σύμφωνα με την παράταξη, από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ, είναι η παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της αγοράς ενέργειας και η ολοκλήρωση της απολιγνιτοποίησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος με την λεγόμενη πράσινη ενέργεια και την μείωση της τιμής του ρεύματος για τους λαϊκούς καταναλωτές.

Η απολιγνιτοποίηση προχωρά, ορυχεία, σταθμοί παραγωγής κλείνουν, οι εθελούσιες αποχωρήσεις – απολύσεις συνεχίζονται, ενώ παράλληλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες καύσης βιομάζας για παραγωγή ενέργειας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίνοντας στους επιχειρηματίες της «πράσινης οικονομίας» ακόμα και περιοχές «natura».

Τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τη θέλησή τους να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, εξέφρασαν οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής σε γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν στα χωριά τους, ενώ την αρνητική άποψη εξέφρασε και το Δημοτικού Συμβούλιο Ν. Πηλίου με ομόφωνη απόφαση, παρουσία και των τοπικών Βουλευτών του Νομού.

Ύστερα από τα παραπάνω η ΛΑΣ ερωτά τη δημοτική αρχή, αν έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ για την απόφαση του Δ.Σ και τι κάνει ώστε να σταματήσουν από εδώ και πέρα οι αδειοδοτήσεις για την κατασκευή αιολικών πάρκων στη περιοχή του Ν. Πηλίου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.