Εξωδικαστικά θα λύσουν τις διαφορές τους, ο 57χρονος ιερέας με την πρεσβυτέρα

Με τη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης, ενώ στις 4 Ιουλίου θα εξεταστεί η πορεία…

Εξωδικαστικά θα λύσουν τις διαφορές τους, ο 58χρονος ιερέας χωριού του Πηλίου και η 57χρονη πρεσβυτέρα, που χθες βρέθηκαν στα Δικαστήρια και συμφώνησαν να ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης.
Ο ιερέας κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά της 57χρονης γυναίκας και φθορές που προκάλεσε στο σπίτι τους, ωστόσο η πρεσβυτέρα είχε ζητήσει να μην καταδικαστεί ο σύζυγός της γιατί τα βρήκαν. Στις 4 Ιουλίου το Δικαστήριο θα εξετάσει αν τηρούνται οι ενέργειες εκ μέρους του κατηγορούμενου, ενώ άρθηκε ο όρος που είχε τεθεί αρχικά, ώστε ο ιερωμένος να μην πλησιάζει τη γυναίκα σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων.
Ο ιερωμένος κατηγορείται ότι την Παρασκευή το απόγευμα επέστρεψε το σπίτι του και έβρισε την παπαδιά, ωστόσο, φέρεται να μη σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της επιτέθηκε χτυπώντας τη με τα χέρια του στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ έσπασε και τρία ποτήρια. Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, με τον ιερέα να συλλαμβάνεται. Τόσο χθες, όσο και το Σάββατο απολογούμενος αρνήθηκε ότι άσκησε σωματική βία εναντίον της, παραδέχτηκε ότι δημιουργήθηκε λεκτική ένταση, αποδίδοντάς τη, στην οικονομική δυσκολία της εποχής.
Νευρικός χαρακτήρας
Στην κατάθεσή της η γυναίκα δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη και θέλει να υπάρξει αποφόρτιση της έντασης μεταξύ τους. Το Σάββατο ερωτηθείσα από τον εισαγγελέα της έδρας για το αν ο ιερέας στο παρελθόν την έχει χτυπήσει, ανέφερε πως όχι, λέγοντας, ωστόσο, ότι πού και πού έχουν συμβεί επεισόδια με την έννοια, ότι της έχει φωνάξει και είναι νευρικός ως χαρακτήρας.
Ο εισαγγελέας στην πρότασή του , είχε ζητήσει ο ιερέας να παραμείνει κρατούμενος όλο το Σαββατοκύριακο, κάτι που είχαν απέρριψαν οι δικαστές, αφήνοντάς τον ελεύθερο, ενώ αναμένεται για το επεισόδιο να επιληφθεί και η Μητρόπολη Δημητριάδος. Σημειώνεται πως το ζευγάρι είναι γονείς τριών παιδιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.