Φυλάκιση σε νεαρό που προσπάθησε να πάει στη Βιέννη από την Σκιάθο

Κατέθεσε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, σε ρητή δικάσιμο η Ελληνίδα που ήταν μαζί του

Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδίκασε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 24χρονο από το Καμερούν, που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό τη Βιέννη με αγγλικό διαβατήριο που ανήκει σε τρίτο πρόσωπο. Η 45χρονη Ελληνίδα που είχε συλληφθεί μαζί του, και κατηγορούνταν για διευκόλυνση εξόδου του από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερη και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.
Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες στο Δικαστήριο και δήλωσε ότι ήθελε να πάει στις Βρυξέλες μέσω Βιέννης, προκειμένου να βρει δουλειά. Σε ερώτηση του προέδρου του Δικαστηρίου γιατί επέλεξε να ταξιδέψει μια μέρα πριν λήξει το άσυλο που έχει στη χώρα μας, ο νεαρός που μιλούσε γαλλικά μέσω δικηγόρου μεταφραστή, απάντησε ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες.
Τέλος, ερωτηθείς για το διαβατήριο που είχε στην κατοχή του, κατέθεσε ότι το βρήκε πεσμένο κάτω στην Πλατεία Αμερικής στην Αθήνα.
Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, σε 3.000 € χρηματική ποινή και στα έξοδα του Δικαστηρίου. Ο 24χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.