Γ. Ρούσσας: «Συνταξιούχοι έφθασαν μέχρι Νοσοκομείο…»

Μεγαλύτερη η παρακράτηση φόρου, αγωνία για επικουρικές και ΕΚΑΣ

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που βίωσαν οι συνταξιούχοι, όταν πήγαν στα ATM των τραπεζών για να πληρωθούν τις συντάξεις τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», χθες έξω από τις τράπεζες οι συνταξιούχοι, ειδικά αυτοί που δικαιούνται το ΕΚΑΣ ή την επικουρική σύνταξη, έβλεπαν ότι δεν έχουν καταβληθεί και πίστευαν ότι έγιναν περικοπές.
«Σημειώθηκαν επεισόδια και υπήρξαν περιπτώσεις, όπου συνταξιούχοι πήγαν στο Νοσοκομείο. Η άγνοια, παραλίγο να τους σκοτώσει», δήλωσε ο κ. Ρούσσας.
Μεγαλύτερη παρακράτηση
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι δεν ενημερώθηκαν ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προχώρησε στην παρακράτηση του φόρου, σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να παρακρατούνται περισσότερα χρήματα κάθε μήνα, κάτι που οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν από τα εκκαθαριστικά τους.
Επίσης, ανέφερε ότι γίνονται περικοπές στο ΕΚΑΣ, καθώς θα μειωθεί κατά 20% εντός του 2016, ενώ η καταβολή της επικουρικής σύνταξης μεταφέρθηκε για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι πληροφορίες των συνταξιούχων ανέφεραν ότι θα καταβληθεί στις 4 Ιουλίου.
Ο κ. Ρούσσας εκτίμησε ότι το κράτος αναμένει την 1η Ιουλίου να δώσουν οι εργοδότες τις ασφαλιστικές εισφορές, για να συγκεντρωθούν τα ποσά των επικουρικών συντάξεων και να πληρωθούν. Οι συνταξιούχοι εκτιμούν τη μείωση για ποσά συντάξεων μέχρι 800 €, σε 15 ως 20 € μηνιαίως, ενώ για όσους ξεπερνούν τα 1.300 € κύριας και επικουρικής σύνταξης μικτά, προβλέπουν ότι θα γίνει μεγάλη «σφαγή».
«Η ουσία είναι μια. Ο ασφαλιστικός νόμος – λαιμητόμος που ψηφίστηκε, δεν πρόκειται ν’ αφήσει κανένα συνταξιούχο, χωρίς περικοπές. Δεν είναι τυχαίο ότι διαχωρίζουν την κύρια, από την επικουρική σύνταξη, που πάει προς μείωση με αποτέλεσμα στο τέλος να μείνει κάποιο επίδομα», δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, που κάλεσε τους συνταξιούχους να μην επαναπαύονται, αλλά να αγωνιστούν και να συσπειρωθούν στη συντονιστική επιτροπή συνταξιουχικών οργανώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.