Γεγονός το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου στο Αγρόκτημα Καραΐσκου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Διεξάγεται από σήμερα έως 30 Ιουνίου

Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας στην Πορταριά Πηλίου, που ξεκίνησε από μια ιδέα της Οικογένειας Καραΐσκου το 2019,συνεχίζεται φέτος σε άλλη χρονική περίοδο μετά από πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ματαιώσεις λόγω εξαιρετικών καταστάσεων (Covid 19, πλημμύρες) στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στη Θεσσαλία, έχοντας αποσπάσει και την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου διοργανώνεται στην Φάρμα Καραΐσκου στην ΠορταριάΠηλίου, από σήμερα, Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Αυτή τη χρονιά, για τρείς ημέρες η «καρδιά» του Πηλίου θα «χτυπά»στη «Φάρμα Καραΐσκου», σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ με σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, πλαισιωμένο όπως πάντα και με σημαντικές πολιτιστικές και ενημερωτικές δραστηριότητες.
Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, αλλά και μαθήματα αργαλειού και κεραμικής συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής. Όμως τη φετινή χρονιά έχει προστεθεί και μια πολύ ενδιαφέρουσα Εσπερίδα με τίτλο «Διατηρώντας την αυθεντικότητα ενός τόπου μέσω του υπεύθυνου τουρισμού».
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Visit Portaria και Eudaimonia Tourism, με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 17.30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος, η οποία είναι και η εναρκτήρια εκδήλωση του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πηλίου.
Φέτος θα βραβευτεί ο ΜανώληςΦορλίδας, για το παλαιότερο καφενείο στα Βαλκάνια και σημείο πλέον αναφοράς για τον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.
Σημειώνεται ότι το Γαστρονομικό Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.