Γιάννης Σωλήνης: «Ψέματα και κυνισμός στην απολογιστική συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Για ψέματα αλλά και κυνισμό κατηγορεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δυναμικά Μπροστά» του Δήμου Ν. Πηλίου κ. Γιάννης Σωλήνης τη δημοτική αρχή Μιτζικού και Αντιδημάρχους, με αφορμή την απολογιστική συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Σωλήνη στη συνεδρίαση ακούστηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Δημοτική Ενότητα Σηπιάδας, ενώ αντιδήμαρχοι ισχυρίστηκαν ψευδώς, όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι δεν υπάρχουν υδροδοτικά προβλήματα στην περιοχή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Σωλήνης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «στην πρόσφατη απολογιστική συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκαν πολλά που κυρίως αφορούσαν την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία. Στη συζήτηση που ακολούθησε της ερώτησης που ετέθη τόσο από τη μείζονα όσο και από την ελάσσονα αντιπολίτευση την ‘παράσταση΄ κατά κοινή ομολογία έκλεψε ο αντιδήμαρχος Σηπιάδας Ν.Μαμμάς που ομολόγησε ότι στη Δημοτική Ενότητα Σηπιάδας ‘δεν έχει γίνει τίποτα’ προς αποκατάσταση των ζημιών (!!). Μάλιστα δεν μπήκε στον κόπο  να προσθέσει  κάτι, έστω ένα λόγο παρηγοριάς, όπως παράδειγμα μια υπόσχεση ότι πχ από εδώ και στο εξής θα γίνουν κάποιες ενέργειες κλπ κλπ. Ο κυνισμός του συγκεκριμένου αντιδημάρχου υπήρξε παροιμιώδης και είμαστε βέβαιοι ότι άφησε έκπληκτους όλους τους παρευρισκόμενους συμβούλους, της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανομένους.

Πέρα από τον ανεκδιήγητο κυνισμό του αντιδημάρχου Σηπιάδας , «συλλάβαμε» ψευδόμενους δύο ακόμη αντιδημάρχους. Όταν συζητήθηκε το θέμα (επάρκειας και ποιότητας)  της ύδρευσης  στις Δημοτικές Ενότητες έλαβαν το λόγο οι κατά τόπους αντιδήμαρχοι για να εκθέσουν την κατάσταση. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δύο αντιδήμαρχοι ψεύδονταν μπροστά στα μάτια μας λες και ζούμε σε διαφορετικό τόπο και δε ξέρουμε τι γίνεται. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Αφετών Ι.Ευαγγελάκης ισχυρίσθηκε ψευδόμενος  ότι στην περιοχή της δικής  του αρμοδιότητας δεν υπάρχει κανένα θέμα επάρκειας ενώ είναι σε όλους γνωστά τα τεράστια καλοκαιρινά προβλήματα ύδρευσης της (τουριστικής) Αφήσσου κατά πρώτο λόγο και της ταπεινής Λαμπινούς κατά δεύτερο λόγο.

Το ίδιο ψευδόμενος παρουσιάσθηκε ο αντιδήμαρχος Τρικερίου Β.Μανέτας που ισχυρίσθηκε ότι το Τρίκερι δεν έχει πρόβλημα όταν ο αγωγός από το φράγμα Παναγιώτικο λειτουργεί, «ξεχνώντας» ότι το μισό χωριό Τρίκερι το καλοκαίρι αντιμετώπισε μεγάλα υδροδοτικά προβλήματα παρόλο που τότε λειτουργούσε ο αγωγός χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε ως συμπέρασμα είναι ότι η αλαζονεία των μελών της δημοτικής αρχής είναι τόσο μεγάλη που δε διστάζουν να εμφανίζονται κυνικοί και ψευδόμενοι. Εμείς σαν παράταξη και όσο περνάει από το χέρι μας θα είμαστε παρόντες να τους καταγγέλλουμε ενημερώνοντας τους δημότες του Νοτίου Πηλίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.