Γιώργος Μέρκατας: «Οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου “ψηφίζουν” για σπουδές τον Βόλο»

Η οικονομική κρίση αποτελεί κύριο κίνητρο για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περίπου δέκα ήταν οι μαθητές, που προέρχονταν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο και συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών κ. Γιώργο Μέρκατα να σημειώνει, πως υπήρχαν παιδιά που είχαν πολύ καλά αποτελέσματα, παιδιά που κινήθηκαν σε μέτριες αποδόσεις, αλλά και παιδιά που δεν τα κατάφεραν.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο κ. Μέρκατας, επεσήμανε πως υπάρχουν μεταξύ των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές, παιδιά που περνούν σε Σχολές όπως η Ψυχολογία ή το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Βόλου. Βέβαια, όλα θα αποκρυσταλλωθούν όταν ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής.
Στο μεταξύ, ο κ. Μέρκατας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των υποψηφίων να σπουδάσουν σε σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύουν στον Βόλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η τάση ξεκίνησε από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, με τις πρώτες επιλογές των μαθητών να είναι οι κοντινές σχολές, οι σχολές του Βόλου ακόμη και της Λάρισας.
«Έχουμε πάρα πολύ καλά τμήματα στην περιοχή μας και είμαστε πολύ τυχεροί γι’ αυτό, οπότε είναι από τις πρώτες επιλογές», είπε χαρακτηριστικά.
«Θα γίνουν καλοκαιρινά μαθήματα»
Αναφορικά με την πορεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο κ. Μέρκατας επεσήμανε πως θα γίνουν καλοκαιρινά μαθήματα για τα παιδιά που θα φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στη Γ’ Λυκείου. Αν και οι ημερομηνίες εγγραφών έχουν παρέλθει, ακόμη και τώρα εάν ένα παιδί ενδιαφέρεται μπορεί να βρει κενά σε τμήματα, ιδίως για φιλολογικά μαθήματα.
Στο τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές για τα μαθήματα των μαθητών της Α και Β Λυκείου. Συχνά, σύμφωνα με τον κ. Μέρκατα, γίνονται εγγραφές και για το ΕΠΑΛ, οπότε πιθανώς να σχηματιστούν και τμήματα για τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο απασχολούνται εθελοντές καθηγητές. Όπως επεσήμανε ο κ. Μέρκατας υπάρχει ανταπόκριση από καθηγητές ορισμένων ειδικοτήτων, όπως για το μάθημα της Βιολογίας, υπάρχουν φιλόλογοι, όμως ο μόνιμος «πονοκέφαλος» είναι οι μαθηματικοί. Ο ίδιος εξήγησε ότι το πρόβλημα σε μαθηματικούς είναι μόνιμο και πρέπει κάπως να επιλυθεί, μιας και τα μαθηματικά είναι ένα πολύ δύσκολο μάθημα, που οδήγησε φέτος έως και το 80% των υποψηφίων να γράψει κάτω από την βάση. Μέχρι τώρα το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν έχει βρει εθελοντή μαθηματικό και απευθύνει έκκληση ώστε να υπάρξει κάποιος εκπαιδευτικός και να στηρίξει τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Όποιος καθηγητής ενδιαφέρεται να βοηθήσει εθελοντικά στο έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421 307982 ή στο 6949524865. Εναλλακτικά, μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα του Φροντιστηρίου στο facebook.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.