«Γιορτή τσαγιού» στη Βρύναινα

Το Σάββατο 15 Ιουλίου, με πολλές παράλληλες δράσεις

Η πρώτη δράση του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του νέου, τότε, Θεματικού έτους με θέμα: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», ήταν η συνεργασία με τον ΕλληνοΡωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Νομού Μαγνησίας και τον κύριο Γιώργο Μυλωνά, εκπρόσωπο ομάδας παραγωγών τσαγιού από την Βρύναινα Αλμυρού, για το Τσάι.

Υπόσχεση δόθηκε τότε από τον Πρόεδρο του φορέα, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ότι θα επακολουθούσε ανάλογη εκδήλωση και στην πλατεία του σπουδαιότερου τόπου παραγωγής τσαγιού, της Βρύναινας. Σε υλοποίηση της παραπάνω υπόσχεσης, έχει προγραμματιστεί και θα γίνει η εκδήλωση αυτή, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, με πολλές δράσεις.

Του προγράμματος θα προηγηθεί Εσπερινός, στις 7.00 το απόγευμα, στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου.
TSAI BOUNOU posterΣτη συνέχεια θα λάβει χώρα Επιστημονική ημερίδα, με το παρακάτω πρόγραμμα: Χαιρετισμοί Επισήμων και Εκπροσώπων των διοργανωτών Φορέων. Θα επακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Της Μαρία Μακρή, Πτυχιούχου Λογιστικής ΤΕΙ Καβάλας, με θέμα: “Ιστορικά στοιχεία της Βρύναινας”. Λέκτορας στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Λύκας, θα μιλήσει με θέμα: «Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τσαγιού και οι απαιτήσεις της καλλιέργειας σε ορεινές περιοχές».

Κατόπιν εισήγηση θα κάνει ο γνωστός Βοτανολόγος Ιατρός Μανώλης Μάνος με θέμα: «Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του σιδερίτη (τσάϊ του βουνού) στη βοτανική ιατρική». Η τελευταία εισήγηση θα είναι από τον Χρήστο Μυλωνάς, πεμπτοετή φοιτητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους οικογένειας καλλιεργητών τσαγιού, με θέμα: «Η καλλιέργεια του Τσαγιού στη Βρύναινα».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, θα τοποθετηθεί συμπερασματικά και θα απονείμει διπλώματα συμμετοχής. Το συντονισμός της όλης εκδήλωσης, έχει το μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» και υπεύθυνος επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Γκουντάρας. Η εκδήλωση ακόμη περιλαμβάνει, Έκθεση φωτογραφίας από την καλλιέργεια του τσαγιού στην Βρύναινα και Παραδοσιακούς χορούς από τον «Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η Όθρυς».

Η όλη εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει με Λαϊκό γλέντι. Μουσική θα παίξει η Παραδοσιακή ορχήστρα του Θανάση Δραγάνη. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάζεται παρασκευή ροφημάτων διαφόρων βοτάνων και θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι συμμετέχοντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.