Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Μητρόπολη των Γ.Ο.Χ.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος, η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (Γ.Ο.Χ.). Επίκεντρο της εορτής, η ομώνυμη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ριζόμυλο Βελεστίνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος συνευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, και Πλειάδας ιερέων, μοναχών και μοναζουσών, ευσεβών προσκυνητών, καθώς και του Δημάρχου Φερών κ. Δημητρίου Νασίκα, τον οποίον και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος για την πολύτιμη προσφορά του Δήμου Φερών στο Μοναστήρι.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. κλήμεντος, πλειάδας ιερέων. Ενώ το Θείο κήρυγμα εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμεντας, Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής πέριξ της Ιεράς Μονής. Των Ιερών ακολουθιών συνόδευσε μουσικά με Βυζαντινούς ύμνους ο κ. Νικόλαος Πολύχρος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, στους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν στην Ιερά Μονή από την Θεσσαλία και την Φθιώτιδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.