Η ιπτάμενη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά πρωταγωνιστεί σε βίντεο προώθησης για τις λίμνες Ζερέλια

Μετά από πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου -Λ.Τ Ευξεινούπολης

Μαθητές του Γυμνασίου  και Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, το Δημοτικό Ωδείο και την διάσημη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά, δημιουργούν ένα πρωτοποριακό προωθητικό βίντεο που αποτυπώνει την αληθινή ομορφιά και μοναδικότητα της περιοχής του Αλμυρού και των μοναδικών δίδυμων Λιμνών Ζερέλια.

 

Αυτή η παραγωγή δεν είναι απλά ένας τρόπος να παρουσιάσουν τον τόπο τους, είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της φύσης, επικεντρωμένο στην αγάπη και τη δημιουργικότητα των νέων. Χωρίς την αφοσίωση και την εργατικότητα των μαθητών του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης, υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας  και Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Μαρίας Σταυραντώνη,  η παραγωγή αυτή δεν θα ήταν ποτέ δυνατή. Αφιέρωσαν έναν ολόκληρο μήνα για να δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό κατάλευκο ΜΟΝΑΔΙΚΟ φόρεμα από ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους και τη φαντασία τους.

Ένα Φόρεμα από Ακατέργαστο Βαμβάκι, μια Ιστορία Γραμμένη με Νήματα.

Χρησιμοποιώντας 200 κιλά ακατέργαστου βαμβακιού σε τσουβάλια, οι μαθητές δημιούργησαν ένα φόρεμα μοναδικής ομορφιάς. Υπό τις οδηγίες των αγαπημένων τους καθηγητών και ιδιαίτερα της Γκαραγκούνη Παυλίνας, του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, της Έλενας Ξυδιά και του Οίκου Μόδας Vatrima, οι μαθητές αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες στη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού έργου τέχνης, του μεγαλύτερου φορέματος από ακατέργαστο βαμβάκι στον κόσμο.

Κάθε βελονιά, κάθε ραφή και κάθε στιγμή συνεργασίας αποτελούν μια αναγνώριση της αξίας της αμοιβαίας συνεργασίας, της αγάπης για το περιβάλλον και της προώθησης του τόπου τους. Η δημιουργία τους δεν αποτελεί απλά ένα ενδυματολογικό αριστούργημα. Είναι η ενσάρκωση της ομαδικής δουλειάς, της αφοσίωσης και της αγάπης για την τέχνη. Μέσα από αυτό το φόρεμα, απεικονίζεται η αγάπη και ο σεβασμός προς τη φύση, μια αξία που επιθυμούν να μεταδώσουν με κάθε ευκαιρία.

Για να αναδείξουν το αριστούργημά τους, οι μαθητές επέλεξαν την τέλεια μούσα: την Έλενα Ξυδιά, μια διεθνούς φήμης ιπτάμενη πιανίστρια. Η Έλενα Ξυδιά, με την αστείρευτη ενέργεια και το καλλιτεχνικό της πνεύμα, ενσαρκώνει ιδανικά το πνεύμα του φορέματος.

To Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού συμμετέχει με το ορχηστρικό τμήμα υπό  την ευθύνη της καλλιτεχνικής διευθύντριας Φρόσως Γαρδικλή και  με το νεοσύστατο τμήμα της παιδικής – νεανικής χορωδίας υπό τη διεύθυνση της πιανίστα – μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, καθώς και οι σπουδαστές του τμήματος φωνητικής  Μαρία Αγγελή και Ιάκωβος Καλλίκας (τάξης Μ. Σαμαρτζή) θα συνοδεύσουν την Ιπτάμενη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά με ένα όμορφο τραγούδι. Στο βίντεο η μαγεία της μουσικής συναντά τη μαγεία της φύσης, αποτυπώνοντας την αληθινή ομορφιά και μοναδικότητα της περιοχής και των μοναδικών Λιμνών Ζερέλια, έναν από τους πιο μυστηριώδεις και κρυμμένους θησαυρούς της Ελληνικής φύσης.

«Η μοναδικότητα αυτών των λιμνών απαιτεί την προσοχή όλων και την προώθησή τους για να διατηρηθούν και να απολαμβάνονται και από τις μελλοντικές γενιές.

Είναι ένας χώρος που αξίζει να ανακαλυφθεί και να προστατευθεί, προσφέροντας μια ανανεωμένη σύνδεση με τη φύση. Ένα μήνυμα αγάπης, αφοσίωσης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια ωδή στη νεανική δημιουργικότητα, μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα κρύβει αστείρευτες δυνατότητες και ταλέντα. Είναι μια πρόσκληση για όλους να αγκαλιάσουν το καινούργιο, να στηρίξουν την τέχνη και να αναδείξουν την ομορφιά της φύσης», τονίζει ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης.

Το βίντεο θα γυριστεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 το μεσημέρι στις Λίμνες Ζερέλια. Να σημειωθεί ότι θα είναι έτοιμο μετά το Πάσχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.