Πλησιάζει η ώρα των οριστικών αποφάσεων για τη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από την πλημμυρισμένη -λόγω του Daniel- βάση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει το www.pena.press, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι επιτελείς των ΓΕΕΘΑ/ΓΕΣ φαίνεται να καταλήγουν στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα, όπου εδρεύει και Αεροπορικό Απόσπασμα της Πολεμικής Αεροπορίας ως κύρια Βάση της Αεροπορίας Στρατού, και πιθανότατα ως η νέα έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ, με εναλλακτική βάση αυτήν της Αλεξάνδρειας.
Το σχέδιο το οποίο βρίσκεται υπό μελέτη, καθώς δεν έχουν ακόμη ληφθεί τελικές αποφάσεις, προβλέπει την ταυτόχρονη μεταφορά ελικοπτέρων και υποδομών και στην Αλεξάνδρεια. Η εγγύτητα με το Πεδίο Βολής στο Λιτόχωρο, το οποίο χρησιμοποιείται συνεχώς από την Αεροπορία Στρατού, αποτελεί καίριας σημασίας παράμετρο για την περαιτέρω αξιοποίηση της Βάσης.
Η λύση της Καβάλας εξετάζεται για μεταστάθμευση της 1ης ΤΑΞΑΣ
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































