Οι «μεγαλο-καρχαρίες» της αγοράς άδικα «τροχίζουν» τα δόντια τους!

Η Κυριακάτικη Αργία είναι αδιαπραγμάτευτη, λένε ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ

Οι «μεγαλο-καρχαρίες» της αγοράς άδικα «τροχίζουν» τα δόντια τους, η Κυριακάτικη Αργία είναι αδιαπραγμάτευτη, λένε ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ σε κοινή του ανακοίνωση- δελτίο Τύπου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, που τη χαρακτηρίζουν η πτώχευση της Ελληνικής Κοινωνίας, η ανύπαρκτη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας και η κάθετη πτώση του τζίρου στην αγορά, μαζί με ένα εχθρικό έως ανύπαρκτο τραπεζικό σύστημα, η επιχειρούμενη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές από την Κυβέρνηση και τους Δανειστές είναι προκλητική και συνάμα επικίνδυνη!

Η προσπάθεια αυτή, που επιχειρείται να θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο του 4ου Μνημονίου, με συνομολογία και συνευθύνη των δύο «μνημονιακών εταίρων», αποδομεί πλήρως την αγορά εργασίας, τους κοινωνικούς και οικογενειακούς δεσμούς, μετατρέπει τους εργαζόμενους σε είλωτες και καταστρέφει ό,τι υγιές απέμεινε από την μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα.

Στόχος, η μεταφορά τζίρου από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στις μεγάλες αλυσίδες και τα Εμπορικά Κέντρα, δηλαδή στο μεγάλο Κεφάλαιο.

Απέναντι σ’ αυτή την μονοπωλιακή αντίληψη της Κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα και ο Εμπορο-Βιοτεχνικός κόσμος σύσσωμοι εκφράζουμε την άρνησή μας να συμφωνήσουμε στην εκχώρηση του αδιαπραγμάτευτου της Κυριακάτικης Αργίας.

Την Κυριακή 7 Μαϊου ΚΑΝΕΝΑ εμπορικό κατάστημα ανοιχτό, ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος καταναλωτής για ψώνια στην αγορά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην 24ωρη Απεργία και στέλνουμε ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.