Η Σκόπελος τιμά σήμερα τον πολιούχο Άγιο Ρηγίνο

Τον Πολιούχο Άγιό της γιορτάζει το νησί της Σκοπέλου και όπως ενημερώνει ο Δήμος σε ανακοίνωση του, σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, θα τελεστεί η Πανήγυρις του Ιερομάρτυρος Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου.

Σήμερα στις 7 π.μ. θα σημάνουν ξανά οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και αμέσως θα γίνει η μετάβαση του Ιερού Κλήρου μετά των Αγίων Λειψάνων του Αγίου εκ του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως δια αυτοκινήτου εις την Ιερά Μονή όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει Λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Θαυματουργού Ιερομάρτυρος Ρηγίνου εκ της Ιεράς Μονής πεζοπορούντες προς την πόλιν, υπό του Ιερού Κλήρου, τους Ιεροψάλτες, από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και από τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Σκοπέλου.

Στη θέση Παλαιό Γεφύρι που ήταν ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου θα τελεστεί Δέηση. Η Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση θα λάβει τέλος η εορτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.