Η βοτσαλωτή παραλία της Μαγνησίας που «πνίγεται» στο πράσινο

Η παραλία Πάνορμος είναι από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων περίπου δυτικά από την Χώρα της Σκοπέλου.

Ο όρμος του Πανόρμου είναι από τους ομορφότερους της Σκοπέλου και παρόλο το μεγάλο μέγεθός του είναι καλά προστατευμένος από τους ανέμους. Η περιοχή, όπως σχεδόν άλλωστε και ολόκληρο το νησί, είναι αγκαλιασμένη από την πυκνή βλάστηση που σε συνδυασμό με το καταγάλανο κόλπο δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη με το μήκος της να πλησιάζει τα 600 μέτρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της ακτής θα συναντήσετε βότσαλο, χωρίς ωστόσο να είναι ενοχλητικό, με μικρά τμήματα αμμουδιάς ενώ βότσαλο υπάρχει και στον πυθμένα της θάλασσας.


Τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, σε βαθμό που βλέπεις κάθε λεπτομέρεια του βυθού, βαθαίνουν απότομα και για αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή από όσες οικογένειες έχουν μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη και θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, που από κάποιες επιχειρήσεις μάλιστα προσφέρονται και δωρεάν (με την ελάχιστη κατανάλωση), ντους και ναυαγοσώστη αλλά και μεγάλο ελεύθερο κομμάτι αν απλά θέλετε να κάνετε χρήση του δικού σας εξοπλισμού. Κατά μήκος της ακτής λειτουργούν beach bar για να προμηθευτείτε καφέ, ποτά και γρήγορα σνακ αλλά και αρκετές ταβέρνες για να απολαύσετε το φαγητό μετά το μπάνιο σας με μαγευτική θέα. Επίσης υπάρχουν και δυνατότητες για ενοικίαση θαλάσσιου εξοπλισμού (π.χ. κανό).


Αξίζει να παραμείνει στην παραλία έως την στιγμή που δύει ο ήλιος καθώς έτσι το απόγευμα θα σας βρει σε μία πολύ γαλήνια ατμόσφαιρα με όμορφα χρώματα και βαθυκόκκινο ηλιοβασίλεμα! Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη, μιας και βρίσκεται πάνω στο κεντρικό δρόμο, μέσω του οδικού άξονα Σκοπέλου – Λουτρακίου.  Υπάρχει χώρος στάθμευσης ο οποίος όμως είναι περιορισμένος και ενδέχεται να χρειαστεί να σταθμεύσετε με προσοχή πάνω στον δρόμο. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε και με το τοπικό λεωφορείο το οποίο θα σας αφήσει ακριβώς μπροστά στην παραλία.

Πηγή: https://hellas-beach.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.