Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε την Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο Βόλου, καθώς έληξε πλέον η προθεσμία για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη και μέσα σε… μία μόνο ημέρα, κατατέθηκαν 100 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι μισές απ’ όσες αιτήσεις κατατέθηκαν από την αρχή του 2019. Οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου, για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, εργαζόταν ως τις 7 το απόγευμα.
Οι δανειολήπτες που πήγαν στο Ειρηνοδικείο προχθές, ήταν πολλοί, με σκοπό να καταθέσουν αιτήσεις για να επωφεληθούν των ευεργετικών ρυθμίσεων, διότι οι διατάξεις αλλάζουν και το νέο καθεστώς είναι στη λογική του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, με ανώτατο όριο αποπληρωμής χρεών τις 130.000 €.
Οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Βόλου εργάζονταν έως τις 7 το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σύνολο των πολιτών και δέχτηκαν μέσα σε μία μέρα 100 αιτήσεις, όταν από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα το σύνολο των αιτήσεων είναι 208.
Από την αρχή εφαρμογής του Νόμου Κατσέλη μέχρι και χθες, έχουν υποβληθεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου 4.538 αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και το ενδιαφέρον για νέες αιτήσεις παρέμενε ζωηρό. Το 50% των αιτήσεων εξάλλου, ικανοποιήθηκαν με γενναίο κούρεμα των οφειλών στις περιπτώσεις που πληρούνταν οι όροι και οι προϋποθέσεις.
Ορισμένες από τις αιτήσεις αφορούσαν και σε ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές ακόμη και 2 εκ. € που προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους καθυστερώντας τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.
Από το Ειρηνοδικείο Βόλου αναμένεται ακόμη η έκδοση συνολικά 2.091 αποφάσεων, ενώ οι τελευταίες αιτήσεις προσδιορίζονται για να συζητηθούν από τον Ιούνιο του 2020 και μετά. Όσοι υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη παλιότερα και έλαβαν δικάσιμο, θα επανεξετάζονται με τα παλιά κριτήρια του νόμου Κατσέλη για το αν είναι επιλέξιμοι και αν είναι, θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Στο Ειρηνοδικείο Βόλοι οι ατελείς υποθέσεις αυτή τη στιγμή είναι 30.
Όσοι δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τις ρυθμίσεις και βγήκαν εκτός του Νόμου Κατσέλη θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αιτηθούν ένταξη μόνο στο νέο καθεστώς.
Για την διεκπεραίωση των αιτήσεων, το Ειρηνοδικείο Βόλου, αύξησε τις συνεδριάσεις της ειδικής διαδικασίας σε δύο προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο εργασίας.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































