Κ. Αγοραστός: Αν απαιτηθεί μελέτη και για τις κατολισθήσεις στο Πήλιο

Αν απαιτηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα υλοποιήσει και στο Πήλιο μελέτη για τα κατολισθητικά φαινόμενα όπως έγινε και για την νοτιοδυτική Θεσσαλία από την ομάδα του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός απαντώντας σε ερώτηση στο περιθώριο της υπογραφής συμβάσεων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

“Προς το παρόν δεν το συζητήσαμε. Τα κατολισθητικά φαινόμενα στη Μαγνησία δεν ήταν τόσο έντονα και πυκνά όπως εδώ. Σας υπενθυμίζω ότι από το 1950 μέχρι το 2020 υπήρχαν 300 κατολισθητικά φαινόμενα και μέσα σε ελάχιστον χρονικό διάστημα προστέθηκαν άλλα 3000. Ο κ. Λέκκας μας επισήμανε ότι η έλλειψη υδάτινων πόρων μπορεί να οδηγήσει σε ερημοποίηση και χρειάζεται να δούμε και το θέμα της μεταφοράς του νερού του Αχελώου κάτω από νέες βάσεις” εξήγησε ο κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι το 2018 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπόνησε γεωλογική μελέτη των 14 σημείων του οδικού κυκλώματος Πηλίου όπου έγιναν ή θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης των τμημάτων που ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με την κατανομή που έγινε με το υπουργείο Υποδομών μετά τις μεγάλες πλημμύρες.
“Πλέον τα έργα απαιτούν γεωτεχνικές και γεωλογικές μελέτες, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Σε όλο το Πήλιο έχουμε κάνει γεωλογικές μελέτες. Επιπλέον στη νοτιοδυτική Θεσσαλία η ομάδα του καθηγητή κ. Λέκκα εργάστηκε με το δορυφόρο και μακροσκοπικά. Εμείς πήγαμε μικροσκοπικά στο Πήλιο και τη Ζαγορά”, διευκρίνισε ο Κ. Αγοραστός

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.