Κ. Αγοραστός: Να αυξηθεί το κονδύλι για αγροτικούς δρόμους

Είπε στον υπουργό ότι θα γίνει «σκοτωμός» με τη ζήτηση που υπάρχει

Θέματα για αγρότες και κτηνοτρόφους που ζητούν άμεσα λύσεις, θέσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ο πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που τον συνάντησε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα».
Ο Κώστας Αγοραστός είπε ότι η Περιφέρεια έχει συνεργασία με το υπουργείο και ζήτησε από τον υπουργό ότι πρέπει ν’ αυξήσει τον προϋπολογισμό για αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους, διότι με μόλις 4 εκ. € για όλη τη Θεσσαλία, προέβλεψε ότι θα γίνει «σκοτωμός».
Απευθυνόμενος προς τους δημάρχους ο περιφερειάρχης είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της και ζητάει περισσότερα χρήματα, διότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη και το πρόγραμμα πρέπει να ενδυναμωθεί για το καλύτερο της αγροτικής παραγωγής.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης έθεσε στον κ. Αποστόλου το θέμα των νέων αγροτών, λέγοντας ότι οι επιλαχόντες πρέπει να περάσουν, ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού και του υπουργού και αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος.
Τέλος, ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα να έργα νερού στον αγροτικό τομέα, που είναι ο ισχυρός πυλώνας παραγωγικότητας για τη χώρα. Όπως είπε περιμένουμε τις αποφάσεις των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για να ξεκινήσουν τα έργα αυτά που θα είναι χρήσιμα.

Άχρηστος φόρος με δυσμενή αποτελέσματα
Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού για κατάργηση του ΕΦΚΑ στο κρασί μέχρι τέλος του χρόνου, ο Κ. Αγοραστός είπε ότι όσο πιο γρήγορα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί «που είναι ένα φόρος κακός, άχρηστος, με δυσμενή αποτελέσματα, τόσο στα έσοδα του κράτους, όσο και στη λειτουργία των Συνεταιριστικών Οινοποιείων στη Θεσσαλία και στη χώρα, τόσο το καλύτερο».
«Εμείς το είχαμε στην ατζέντα μας, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε πριν από μερικούς μήνες που συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, το είχαμε θέσει, γιατί πραγματικά αγγίζει την περιοχή μας και την αγγίζει άσχημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.