Κ. Γαβρόγλου: Μετά τις 27 Αυγούστου οι βάσεις

Την εβδομάδα μετά τις 27 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.
Όπως είπε, η ημερομηνία που πιθανόν θα είναι η Τρίτη 28 Αυγούστου, επελέγη, για τεχνικούς λόγους και να μη μεσολαβήσει Σαββατοκύριακο.

Για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση ο υπουργός είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσοι θα γίνουν. Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό θέσεων για μια τριετία και οι διορισμοί θα ξεκινήσουν από 2019, αν συμφωνήσουν και οι θεσμοί με τις προτάσεις μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι θα γίνει αγώνας προς την κατεύθυνση αυτή.

Για την ώρα έναρξης μαθημάτων
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ώρας έναρξης των μαθητών και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σκέψη που είχε σκοπό να δει πως σκέφτεται η κοινωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα μπορεί κάποιος να πάει το παιδί του στο Δημοτικό στις 7:30 το πρωί στην τάξη υποδοχής που απασχολείται μέχρι 8:15.
«Και στις 9 άρχιζαν τα μαθήματα οι μαθητές θα μπορούν να πάνε στην τάξη υποδοχής από τις 7.30. Είναι μια ένταση στην οικογένεια το πρωινό ξύπνημα. Έρευνες Ελληνικές και ξένες υποδεικνύουν τα μαθήματα να αρχίζουν μεταξύ 9 και 10 γιατί ευνοείται η μαθησιακή διαδικασία, διευκολύνονται οικογένειες γενικότερα και αυτές με παιδιά με ειδικές ανάγκες», ήταν η δήλωση του κ. Γαβρόγλου, που διευκρίνισε ότι η αλλαγή της ώρας στα σχολεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, αλλά από την επόμενη χρονιά γιατί πρέπει να λυθούν τα θέματα με τη μεταφορά παιδιών από τις Περιφέρειες.

Όπως είπε, μέρος της ειρήνης μέσα στην οικογένεια, είναι και τα μέτρα που θέλει να πάρει το υπουργείο και για τα κινητά τηλέφωνα και από τον Σεπτέμβριο θα γίνει μεγάλη καμπάνια, ώστε να μπουν τα πράγματα στην διάσταση που πρέπει να μπουν.

«Γενικότερα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε άλλα θέματα. Το βασικό είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου μια χώρα που τα διώχνει από το σχολείο. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν φταίνε που τους χτυπά όλη η κοινωνία. Θέλει διάφορα μέτρα που θα ληφθούν σταδιακά», ήταν η δήλωση του υπουργού

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.