Κ. Παπανάτσιου: Εκβιαστική μείωση, νομική εκτροπή και εμπαιγμός από τη ΝΔ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Δήλωση της Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας

Σε δήλωση προέβη η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων επισημαίνοντας πως “Αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ταλέντο να βαφτίζει το κρέας … ψάρι, εμπαίζοντας χωρίς περιστροφές, τη βαρύτερα πληττόμενη – στα χρόνια της κρίσης – κατηγορία συμπολιτών μας, τους συνταξιούχους.

Προεκλογικά η ΝΔ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να καταβάλλει τη 13η σύνταξη, αθετώντας το λόγο της, αμέσως μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει ολόκληρο και εντός χρονικού πλαισίου το κοινωνικό μέρισμα. Δέσμευση όμως που πήρε πίσω και τώρα υπεκφεύγει μιλώντας για «λεφτόδεντρα».

Η Κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, την ώρα που το ΣΤΕ έκρινε ότι οι περικοπές συντάξεων, κύριων, επικουρικών και δώρων, στις οποίες προχώρησε ο ίδιος ο κ. Βρούτσης το 2012 είναι αντισυνταγματικές, αντισυνταγματικότητα που θεράπευσε το ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ.

3,94 δις επιδίκασε το ΣΤΕ στους συνταξιούχους, 900 εκ. προβλέπει να δοθούν η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Βρούτσης, εφάπαξ και μάλιστα με το ποσό αυτό, αποσβένεται κάθε περαιτέρω αξίωσή τους! Εφόσον δηλαδή λάβουν τα χρήματα αυτά που αντιστοιχούν στις κύριες συντάξεις, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για κοροϊδία ολκής. Η Κυβέρνηση της ΝΔ περικόπτει ποσοστό άνω του 70% από τα χρήματα που επιδίκασε το δικαστήριο στους συνταξιούχους και παράλληλα τους αναγκάζει να παραιτηθούν από τις λοιπές νόμιμες αξιώσεις τους!

Οι δικαιολογίες περί δημοσιονομικών περιορισμών τελείωσαν. Όλος ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι τον Αύγουστο του 2018 η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α έκλεισε τον κύκλο των μνημονίων και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει τη δυνατότητα να ασκήσει την πολιτική που επιθυμεί, χωρίς θεσμούς και αυστηρό πλαίσιο.

Οι δικαιολογίες περί ανεπάρκειας των διαθέσιμων χρημάτων επίσης τελείωσαν. Ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας διατυμπάνιζε πρόσφατα στη Βουλή ότι το μαξιλαράκι ασφαλείας που άφησε παρακαταθήκη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ύψους 37 δις, παραμένει ανέγγιχτο και διαθέσιμο.

Πού θα αποδώσουν λοιπόν οι κύριοι της ΝΔ την πολιτική τους επιλογή να περικόψουν τα αναδρομικά των συνταξιούχων;
Πού θα αποδώσουν την πολιτική τους επιλογή να αφήσουν αβοήθητους τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που πλήττονται βάναυσα από την υγειονομική κρίση, την ώρα που μοιράζουν χρήματα σε ΜΜΕ;

Από την ανοχύρωτη μέχρι και σήμερα υγεία, το αλλαλουμ στον τουρισμό και την κακή οικονομική διαχείριση, μέχρι τη κρίση στο Αιγαίο, τις μυστικές διπλωματίες και τη μη υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων, είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, η οποία δεν αφορά την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Η περίοδος χάριτος για την Κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε τέλος. Η εναπόθεση της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, την περίοδο της καραντίνας, στα χέρια των επιστημόνων, ήταν επιτυχημένη.
Η επαναφορά της διαχείρισης της κατάστασης στα χέρια της ΝΔ, στέφεται μέρα με τη μέρα από παταγώδεις αποτυχίες”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.