Κ. Στεργίου: Προσβολή το επιχείρημα του Π. Καμμένου για τα δολάρια στον Βόλο

Κάλεσε το λαό σε συγκέντρωση την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στην Πλ. Πανεπιστημίου

Αρνητική χαρακτήρισε την εξέλιξη επέκτασης των Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, που χαρακτήρισε προσβολή το επιχείρημα του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, ότι οι 350 οικογένειες στρατιωτικών που θα εγκατασταθούν στο Στεφανοβίκειο, θα αφήνουν δολάρια στη Μαγνησία. Στο μεταξύ, αντιαμερικανική συγκέντρωση οργανώνει το ΚΚΕ την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Ο Κώστας Στεργίου, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τόνισε, ότι η εγκατάσταση νέων Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα είναι απόφαση της κυβέρνησης. Για την παρουσία και διεύρυνση των Αμερικανών στη χώρα μας, ακόμα και το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας, αναβαθμίζει τη συμμαχία με τους ΝΑΤΟϊκούς. Όλα αυτά που λέγονται, ότι κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν, λέγονται για να θολώσουν τα νερά και την αναταραχή που υπάρχει σε υγιείς οπαδούς και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και νιώθουν ότι είναι αριστεροί, ανέφερε. «Η παρουσία επιπλέον Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, αντί να καταργηθούν, είναι, κατά τη γνώμη μας, μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, αρνητική για τη χώρα και το λαό μας. Διαχρονικά οι Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας, όχι μόνο την ειρήνη και τη σταθερότητα δε διασφάλισαν, αλλά απεναντίας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα για τα εθνικά ζητήματα και για τη δημοκρατία στη χώρα μας», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Μαγνήτης ο Βόλος σε περίπτωση εμπλοκής»!
Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, ο λαός μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα και η πόλη μας, σε περίπτωση εμπλοκής γίνονται «μαγνήτης», ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δημιουργούνται νέες βάσεις. Ο βουλευτής τόνισε ότι στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, θα μεταφερθεί ένας λόχος του 4ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος, που έχει έδρα τη Γερμανία και αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη ως «ασπίδα» απέναντι στην Ρωσική «απειλή».
«Στα πλαίσια των μεγάλων ανταγωνισμών, των γεωστρατηγικών μεταβολών, του ελέγχου του δρόμου μεταφοράς των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δυτικών Βαλκανίων και συνολικότερα της περιοχής, η χώρα μας και η πόλη μας, σε περίπτωση εμπλοκής θα γίνουν «μαγνήτης». Να μην επιχειρεί ο Καμμένος να βάζει το επιχείρημα ότι 350 οικογένειες θα αφήνουν δολάρια στη χώρα», ήταν η δήλωση του κ. Στεργίου.
Ο βουλευτής τόνισε ότι στη Λάρισα υπάρχει η βάση των drones, κάτι που δεν υπάρχει στο κέντρο καμίας άλλης χώρας, καθώς μπορούν να νεκρώσουν τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρονικά συστήματα της χώρας, ενώ η βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο δεν θα έχει μόνο ελικόπτερα, αλλά ειδικές δυνάμεις και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό, έτοιμο για αερομεταφορά σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας ή και παραπέρα.
«Αστείο επιχείρημα»
Ο κ. Στεργίου δήλωσε ότι το επιχείρημα του Πάνου Καμμένου ότι πρέπει να γίνει αυτό επειδή είμαστε σύμμαχοι, είναι αστείο και πρόσθεσε ότι ήμασταν σύμμαχοι και το 1967, ήταν αυτοί που επέβαλαν τη χούντα στην Ελλάδα, το 1974 όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο και σήμερα που η Τουρκία αμφισβητεί με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας. Όπως είπε, όπου πήγε το ΝΑΤΟ δεν έφερε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη δημοκρατία, αλλά είναι πολεμικός σχηματισμός που εξυπηρετεί και φυλάει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών, τον βιομηχάνων και συνολικά της αστικής τάξης της χώρας και των χωρών στις οποίες έχει έδρα. «Δεν είναι σύμμαχος του λαού. Όλοι αυτοί είναι απέναντι στο λαό, που σήμερα γονατίζουν με αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται και στη χώρα μας, δεν είναι φίλοι των λαών, γιατί όπου έχουν πάει έχουν σπείρει τον θάνατο και το αίμα (Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία) και τι θα γίνει αύριο αλλού, όπου θα υπάρξουν οι ίδιες εξελίξεις. Και η χώρα μας θα είναι ακριβώς στο κέντρο αυτών των αρνητικών εξελίξεων. Άραγε ο λαός, δεν έχει κανένα όφελος και κανένα συμφέρον από την ενδυνάμωση της παρουσίας των Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκών στη χώρα μας.
Ο βουλευτής πρόσθεσε, ότι η συνείδηση του Ελληνικού λαού «δεν εξαγοράζεται με 30 αργύρια που λέει ο Καμμένος ότι θα αφήσουν δολάρια 350 οικογένειες στο Στεφανοβίκειο και στο Βόλο». Όπως είπε, αυτό θίγει την αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα και κάθε δημοκράτη.
«Εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, γιατί το θεωρούμε μείζον εθνικό θέμα, που πρέπει να αποτραπεί και καλούμε το λαό και κάθε αριστερό που ψήφισε και ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που προγραμματίζουμε για την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου», δήλωσε ο Κώστας Στεργίου.
Γεωπολιτικά παιχνίδια
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το σχίσμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο της Ρωσίας εντάσσεται στα πλαίσια της γεωπολιτικής. Όπως είπε η Ρωσία σήμερα αποτελεί μια μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη, που για τα δικά της συμφέροντα θέλει να αναβαθμίσει και να επεκτείνει την πολιτική και την παρουσία της και να δώσει τροφή στον δικό της αστικό κόσμο.
«Γι’ αυτό τονίζουμε και λέμε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ παίρνει πλέον και στρατιωτική μορφή, κάτι που είναι επικίνδυνο. Και η συμφωνία των Πρεσπών, με την FYROM και το δημοψήφισμα που έγινε, έβαζε ως πρώτο θέμα αν θέλει ο λαός η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι, η υποτιθέμενη για το καλό του λαού και τη διασφάλιση επέκταση των Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, δεν πρέπει να κάνουν τη χώρα μας ένα απέραντο Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό πεδίο», κατέληξε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου το ΝΑΤΟ δεν θα διασφαλίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ «εμείς θέλουμε να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο Ελληνικός Στρατός για την εθνική μας άμυνα, να διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να έχει στραμμένο το βλέμμα του στα σύνορά μας και να μην έχουμε 15 αποστολές Ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στο εξωτερικό, να μην πληρώνουμε το 2% του ΑΕΠ, 4,5 δις € το χρόνο, ως συνδρομή στο ΝΑΤΟ και να είμαστε η δεύτερη χώρα μετά τους Αμερικανούς, που εκπληρώνουμε στο ακέραιο, αυτή μας την υποχρέωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.