Καλά κινείται το τριήμερο της Αποκριάς

Οι πληρότητες μέχρι σήμερα, ξεπερνούν το 70%

Σε ρυθμούς …καρναβαλιού έχουν μπει τα τουριστικά καταλύματα στη χώρα μας, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αναμένεται να παρουσιάσουν πληρότητα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Μετά από πολλά χρόνια χωρίς, ουσιαστικά, εσωτερικό τουρισμό, την τελευταία διετία η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Από τη μια οι ξενοδόχοι έχουν ρίξει τις τιμές τους και από την άλλη οι Έλληνες τουρίστες έχουν μειώσει τις διανυκτερεύσεις τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.
Οι προκρατήσεις για την πλειονότητα των καταλυμάτων σε όλες τις περιοχές κινούνται σε ποσοστά που ξεπερνούν το 70% και όλοι αναμένουν οι πληρότητες τελικά να ξεπεράσουν το 90%, εξαιτίας των αφίξεων της τελευταίας στιγμής που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες εκδρομείς.

Σταθερές οι τιμές

Στη Μαγνησία οι επιχειρηματίες του τουρισμού περιμένουν το τριήμερο της αποκριάς, ότι θα δουλέψουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη ου μίλησε στο «Ράδιο-Ένα» οι κρατήσεις είναι πάνω από 70% και μέχρι την Παρασκευή η ζήτηση αναμένεται να προσεγγίσει μεγαλύτερα επίπεδα, ενώ δεν υπάρξει κάτι άλλο αρνητικό στην αγορά.
Όπως διευκρίνισε, τα καταλύματα που είναι ανοικτά, είναι αυτά που λειτουργούν σχεδόν όλο το χρόνο, καθώς δεν έχουν ακόμη μπει στην σεζόν, τα καλοκαιρινά καταλύματα.
Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Ζαφείρης σημειώνει ότι παρά την αύξηση του κόστους που έχει επιβαρύνει τους ξενοδόχους, παραμένουν σταθερές από το 2010 και κυμαίνονται σε γενικές γραμμές, από 50- 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.