Κάλεσμα για διαμαρτυρία από τον «Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών»

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουν την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν με «μπλοκάκι», με ατομική σύμβαση, μέσα από εργολάβους, οι άνεργες που ψάχνουν μεροκάματο στα προγράμματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια, οι αγρότισσες και οι αυτοαπασχολούμενες που μένουν ανασφάλιστες καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι: Το «ξήλωμα» των Συλλογικών Συμβάσεων και οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι σημαίνουν χτύπημα στο μισθό και το μεροκάματο, «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, καταδίωξη της μητρότητας, απουσία ακόμα και της παραμικρής προστασίας για τις περιόδους της ανεργίας.

Στο πλευρό των σωματείων και των συνδικάτων που παίρνουν την πρωτοβουλία και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να αναπληρώνουν τις βαριές απώλειες των τελευταίων χρόνων, παλεύουμε για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ο ένας μετά τον άλλο οικοδομούν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς και τα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.