Κάλεσμα του «Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών» για συγκέντρωση περί RDF

Ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών καλεί όλες τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνουμε ταξικά σωματεία και φορείς την Τρίτη 30 Μάη στις 6:30 μμ έξω από το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, την ώρα που θα συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο για να δοθεί η άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση, «διαφωνούμε κάθετα να δοθεί η άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια γιατί έτσι θα μετατρέψουν την πόλη μας σε ένα επικίνδυνο θάλαμο αερίων. Οι αέριοι ρύποι που θα εκπέμπονται με την καύση των σκουπιδιών όπως διοξίνες, πτητικός υδράργυρος, άλλες τοξικές ουσίες καθώς και επικίνδυνα μικροσωματίδια θα επιβαρύνουν την υγεία των εργαζομένων αλλά και συνολικά των κατοίκων της πόλης μας, αφού θα προστεθούν στην ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα προκαλώντας καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι τυχαία η αύξηση των καρκίνων κατά 30% τον τελευταίο χρόνο στην πόλη μας .

Απαιτούμε επίσης να σταματήσει η καύση του επικίνδυνου petcoke το οποίο ήδη η ΑΓΕΤ καίει κατά 170.000 τόνους ετησίως . Κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών μας και των οικογενειών μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσει αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη . Δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση για τα επίπεδα καύσης RDF/SRF, ούτε αν είναι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ή την εθνική νομοθεσία. Απαιτούμε να απαγορευθεί η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ. Να σταματήσει άμεσα η καύση του τοξικού επικίνδυνου petcoke. Όλες στη συγκέντρωση την Τρίτη 30 Μάη στις 6:30 μμ έξω από το Τ.Ε.Ε.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.