ΔΕΠΑ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας καταδικάζει την άγρια καταστολή της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών στην Αθήνα με συνέπεια τον τραυματισμό των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ και του φοιτητή Γιάννη Έρη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορικού-Αρχαιολογικού.

«Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Καταγγέλλουν ότι αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται καθώς και ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων.

Όταν έφτασαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ τους είχαν αποκλείσει την πρόσβαση. Η Αστυνομία εκτόξευσε χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των εκπαιδευτικών. Σοβαρότερα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» τραυματισμένος στο χέρι και με ρήξη τυμπάνου ο εκπαιδευτικός-βουλευτής Γιάννη Δελής.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την μόνιμη εργασία όλων των αναπληρωτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση.