Κατάργηση παραβόλου εξέτασης στα ΚΕ.Π.Α. για τα άπορα ΑμεΑ

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την κατάργηση παραβόλου εξέτασης στα ΚΕ.Π.Α. για τα άπορα ΑμεΑ ζητά με αναφορά, προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Ο βουλευτής Μαγνησίας έγινε πρόσφατα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του επισημαίνουν τη μη εφαρμογή της διάταξης περί κατάργησης του παραβόλου για την εξέταση στα ΚΕ.Π.Α. των απόρων ΑμεΑ.
Σύμφωνα με το αρθ.3 του Ν. 4331/2015, «Κατάργηση παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας» ορίζεται η κατάργηση υποχρέωσης καταβολής παραβόλου για την εξέταση από Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. Εντούτοις, οι άποροι με αναπηρία υποχρεώνονται, άδικα, να καταβάλλουν το παράβολο των 46,14€ στα ΚΕ.Π.Α. προκειμένου να εξεταστούν. Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα διάταξη, (αρθ.33 του Ν.4368/2016), σύμφωνα με την οποία ορίζεται η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας μόνο με το ΑΜΚΑ τους, καθώς δεν εκδίδονται πλέον βιβλιάρια απορίας.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι το Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και να μην επιβαρύνονται πλέον τα άπορα άτομα με ειδικές ανάγκες, με το δυσβάσταχτο παράβολο των ΚΕ.Π.Α..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.