Κάτοικος Αγριάς κέρδισε αγωγή για 75.378 € με νόμιμο τόκο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Αναίρεση στον Άρειο Πάγο για την αγωγή κατά του Δήμου Ν. Πηλίου

Αναίρεση κατά απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας, που έκανε δεκτή έφεση κατοίκου Αγριάς και υποχρεώνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 75.378,55 € με τον νόμιμο τόκο, θα ασκήσει στον Άρειο Πάγο ο Δήμος, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση προχθές Δευτέρα.
Η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη γνωμοδότηση του δικηγόρου Σπύρου Δεσύλλα, στον οποίο παρέχει εξουσιοδότηση να ασκήσει αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, ενώ ενέκρινε πίστωση 1800 € για τον σκοπό αυτό.
Στο ιστορικό της υπόθεσης, ο αντίδικος είχε καταθέσει στις 06.09.2012 Αγωγή, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου. Η ανωτέρω απόφαση αφορούσε, Αγωγή κατοίκου Αγριάς κατά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με την οποία ζητούσε να του καταβάλει το εναγόμενο, το συνολικό ποσό των 75.378,55 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με τον νόμιμο τόκο, το οποίο αντιστοιχεί στο τίμημα πωληθέντων προϊόντων, δυνάμει διαδοχικών προφορικών συμβάσεων πωλήσεων. Επί της αγωγής, εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 79/2019 οριστική απόφαση, με την οποία έκανε δεκτή την Αγωγή του.
Στην συνέχεια κατατέθηκε η από 15.05.2019 και με αριθμό έκθεσης καταθέσεως 102/2019 Έφεση του Δήμου Νοτίου Πηλίου, κατά της ως άνω οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, η οποία ζητούσε την ακύρωση της.
Επί της Εφέσεως εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 327/2022 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας, η οποία δέχεται τυπικά την έφεση και εξετάζοντας την ουσία της, δέχεται την επικουρική βάση της Αγωγής και υποχρεώνει το εναγόμενο να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 75.378,55 ευρώ με τον νόμιμο τόκο.
Η ανωτέρω απόφαση επιδόθηκε νόμιμα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου την 15.12.2022 και επί της απόφασης ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει το δικαίωμα να ασκήσει «Αναίρεση», εντός 30 ημερών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.