Κατολίσθηση η αιτία για τις φερτές ύλες στον Βρύχωνα…

Αναμένονται τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης από το υλικό που κατέληγε τις προηγούμενες ημέρες στον Βρύχωνα, σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, ενώ, οι πρώτες ενδείξεις όπως είχε γράψει σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων το magnesianews.gr, σχετίζεται το υλικό με την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε έδαφος κοντά στο χείμαρρο. Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Π.Ε. Μαγνησίας.

Σε φυσικό φαινόμενο και όχι σε ανθρώπινο παράγοντα, απέδωσε την εμφάνιση μιας γκρι ουσίας την περασμένη εβδομάδα στον χείμαρρο Βρύχωνα στην περιοχή των Κ. Λεχωνίων, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Η εμφάνιση της ουσίας προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και στους λουόμενους στην ακτή Καρνάγιο, που δεν έκρυψαν την ανησυχία τους. Η κ. Κολυνδρίνη είπε, σήμερα, ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για φαινόμενο που προκλήθηκε από κατολίσθηση και πως η γκρι λάσπη είναι ουσιαστικά χώμα, όπως είχε γράψει το magnesianews.gr.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε στην κεντρική γέφυρα πάνω στο επαρχιακό δίκτυο και ήταν ορατό από τον καθένα. Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το γεγονός από κατοίκους της περιοχής, η ΠΕ Μαγνησίας είχε λάβει δείγμα από την ουσία, την οποία απέστειλε για εργαστηριακό έλεγχο, επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης.

Σύμφωνα με την κα Κολυνδρίνη «φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού εξαρχής ότι ήταν υλικό το οποίο προερχόταν από χώμα. Εμείς πήραμε το υλικό, είναι ήδη στο εργαστήριο και περιμένουμε την επίσημη απάντηση, όμως, οι πρώτες ενδείξεις και από το εργαστήριο και από τους περιβαλλοντολόγους που βρέθηκαν εκεί είναι ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που συνδέεται με την κατολίσθηση που σημειώθηκε γύρω στα 2 χλμ. πιο πριν, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ανά τακτά διαστήματα όταν κατολισθαίνει η όχθη του ποταμού πέφτει μέσα το υλικό που προκαλείται από την τριβή των βράχων και δημιουργείται η αίσθηση του τσιμέντου και του χώματος».
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, δεν επαναπαύεται και αναμένεται τα αποτελέσματα δειγμάτων που ελήφθησαν δύο φορές και συνέστησε ψυχραιμία και αποφυγή της άσκοπης κινδυνολογίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.