Κινητοποίηση σωματείων και φορέων στη Σκόπελο στην άφιξη Γεωργιάδη (φωτογραφίες και βίντεο)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ζήτησαν άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με μόνιμους γιατρούς

Στη Σκόπελο βρέθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σωματεία και φορείς ωστόσο του νησιού βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας και διαμαρτυρήθηκαν απαιτώντας την άμεση στελέχωσή του με μόνιμους γιατρούς.
Μάλιστα, τη διαμαρτυρία τους την κατέγραψε με βίντεο και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης που έκανε λόγο για κάτι κομμουνιστές που διαμαρτύρονταν. «Το Κέντρο Υγείας ήταν ένα χρέπι, χωρίς στέγη, με κουβάδες. Κι όμως οι κομμουνιστές εκεί να φωνάζουν», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά τους τα μέλη των Σωματείων και φορέων που βρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων ,όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, έδωσαν τη δική τους «πληρωμένη» απάντηση στην προκλητική ,όπως τη χαρακτήρισαν , «φιέστα εγκαινίων της ανακαίνισης του ΚΥ από τον υπουργό εμπορίου της Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, τα σωματεία και οι φορείς της Σκοπέλου»
Με συνθήματα ενάντια στην τραγική υποστελέχωση και υπέρ της δημόσιας και δωρεάν Υγείας διατράνωσαν, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, την απαίτησή τους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


«Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα, της ρομποτικής χειρουργικής, στη Σκόπελο να μην έχουμε μόνιμους γιατρούς και ακτινολόγο, δήλωναν αγανακτισμένοι οι συγκεντρωμένοι.
Ούτε πίσω από τις φρεσκοβαμμένες προσόψεις το ΚΥ να στελεχώνεται από μετακινούμενους ανά εβδομάδα γιατρούς από όλη τη χερσαία Θεσσαλία, που υπερβάλλουν εαυτόν για να καλύψουν τις ανάγκες ασκώντας στην ουσία ιατρική σε “πολεμικές συνθήκες”, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.
Πρόσφατο εξάλλου είναι το γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου στη Γλώσσα Σκοπέλου, που απέδειξε ότι ο λαός του νησιού ζει σε καθεστώς καθημερινής ανασφάλειας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Έτσι, σύμφωνα με τα Σωματεία και τους Φορείς « έπεσαν στο κενό και οι προσπάθειες του κυβερνητικού υπουργού, που συνοδευόταν από τους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ, να παρουσιάσει το έργο της ανακαίνισης ως μια δωρεά της “φιλόστοργης” Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον ελληνικό λαό, μέσω του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, που χρυσοπληρώνει ο λαός. Ακόμη πιο προκλητική ήταν η ερώτηση για το ποια είναι τα αιτήματα ενώ είναι πλήρως ενημερωμένος και από την 5η ΥΠΕ και από τον Δήμο.
Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση και πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων, δυναμώνοντας τα συνθήματά τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, προκήρυξη όλων των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Ο αγώνας θα συνεχιστεί, η κυβέρνηση θα νιώθει πιο καυτή την ανάσα του σκοπελίτικου λαού, μέχρι να ικανοποιήσει τα αιτήματα του, ήταν η υπόσχεση των εργαζομένων,των οικοδόμων, των αλιέων, των συνταξιούχων, των γυναικών και των αυτοαπασχολουμένων του νησιού, αφήνοντας τον υπουργό Γεωργιάδη να κόψει σε “στενό κύκλο”, μεταξύ “συγγενών και φίλων” τη σχετική κορδέλα…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.