Με απόφαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη, που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με βάση την απόφαση της Συγκλήτου του Π.Θ., ιδρύεται Κλινική στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την επωνυμία «Κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής».
Σύμφωνα με την πράξη ίδρυσης, που υπέγραψε ο πρύτανης η Κλινική έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και εξειδικευμένων ιατρών καθώς και την παροχή τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η Κλινική θα έχει ως αποστολή: α) Την κάλυψη, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Ιατρικής, καθώς και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε θέματα που εμπίπτουν στα αντικείμενα δραστηριότητας της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. β) Την εξυπηρέτηση των διαφόρων κοινωνικών αναγκών, όταν και όποτε ζητείται συγκεκριμένη συνδρομή που ανήκει στα θέματα με τα οποία ασχολείται η Γναθοπροσωπική Χειρουργική. γ) Την ειδίκευση ιατρών καθώς και άλλων λειτουργών των κλάδων υγείας και τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση αυτών. δ) Την εκτέλεση κλινικών, πειραματικών και ερευνητικών προγραμμάτων με σκοπό την αναζήτηση νέων τεχνικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων. ε) Τη συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων με άλλα ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και με τα όργανα της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. στ) Την οργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων, διαλέξεων και την πραγματοποίηση εκδόσεων. ζ) Την προσέλκυση χρηματοδότησης ερευνητικών πρωτοκόλλων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών και την εκπαίδευση στον τομέα της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. η) Την παροχή υπηρεσιών κατά τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 159/1984 (Α’53).
Η Κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στελεχώνεται από ιατρικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στο Τμήμα Ιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου εγκαθίσταται και λειτουργεί, καθώς και από ιατρούς ΕΣΥ, μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και λοιπό επιστημονικό, διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που τοποθετείται σε αυτό σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ιδρύεται στο Πανεπιστημιακό
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































