Κων. Μαραβέγιας: «Αποσυμπιέζεται το ΕΣΥ με την παραμονή των υπό συνταξιοδότηση γιατρών»

Χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχθηκε προτάσεις βουλευτών για την παράταση της θητείας των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής «Μετά από παρεμβάσεις και του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρτίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος είχε ξαναθέσει το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, το υπουργείο Υγείας βελτίωσε την σχετική διάταξη:

Συμπεριλαμβάνοντας όχι μόνο 2 αλλά όλες τις ειδικότητες γιατρών κλάδου ΕΣΥ που μπορούν  κατ’ εξαίρεση να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως την 31η.12.2022, αν φυσικά το επιθυμούν, και με την αυτονόητη θετική εισήγηση της υπηρεσίας.

Παρατείνοντας αυτοδίκαια την παραμονή στο ΕΣΥ όσων γιατρών η θητεία έληξε στις 30.6.2022, ως την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας.

Σημειώνεται πως μόνο από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου εκκρεμούσαν 4 τέτοια αιτήματα, τα οποία πλέον διευθετούνται. Πρόκειται προφανώς για θετική εξέλιξη, η οποία οδηγεί στην προσωρινή αποσυμπίεση του ΕΣΥ μέσα από την παράταση θητείας υπό συνταξιοδότηση γιατρών, όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.