Κων. Μαραβέγιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ

Για παραποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορά στον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Όπως τόνισε ο βουλευτής και επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε,  η πρακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού διαλόγου και δεν βοηθά το νομοθετικό έργο, καθώς δεν νοείται σοβαρή εξέταση νομοσχέδιου στη βάση ύβρεων και φαντασιώσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας εστίασε την κριτική του στον ισχυρισμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα ότι η αναδιοργάνωση του Οργανισμού αφορά τις υπέρογκες αυξήσεις των μισθών διευθυντικών στελεχών του ΕΦΚΑ και του γραφείου του κ. Χατζηδάκη. «Όλα αυτά ισχύουν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι -δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα- το συζητούμενο νομοσχέδιο παραπέμπει για θέματα αποδοχών στο νόμο που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και ορίζει πλαφόν αποδοχών. «Πουθενά, ούτε στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο παρόν νομοσχέδιο, δεν υπάρχουν οι μισθοί που επικαλέσθηκε. Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα. Όχι δηλαδή για απλή παραποίηση διατάξεων αλλά για ένα διαφορετικό, παράλληλο κόσμο στον οποίο ζει», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Υπενθυμίζοντας ότι την ίδια τακτική ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και με το σχέδιο νόμου για το ΤΕΚΑ, ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για συστηματική παραμόρφωση, που δεν αλλοιώνει μόνο την αλήθεια και το περιεχόμενο των πολιτικών της Ν.Δ., αλλά οδηγεί στη υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην συζητούνται σημαντικά θέματα, όπως η πρόσληψη Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με τριετή θητεία, τόσο από το δημόσιο όσο από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η ένταξή τους σε ένα πιο λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, με την τροποποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι κοινός στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση του ΕΦΚΑ, προκειμένου να απονέμει ταχύτερα τις συντάξεις και τις άλλες ασφαλιστικές παροχές. «Επομένως, δεν πρέπει να ξεκινάμε με αφορισμούς αλλά να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την επιτάχυνση της έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων», είπε και πρόσθεσε ότι σημαντικό θέμα αποτελεί επίσης η δραστική παρέμβαση που χρειάζεται το πειθαρχικό δίκαιο, προκειμένου να εξετάζονται γρήγορα τυχόν υποθέσεις -και υπαλλήλων- του ΕΦΚΑ. «Αυτά τα σημαντικά θέματα όμως για να εξεταστούν από κοινού, θα έπρεπε να τεθούν με σοβαρό τρόπο από την αντιπολίτευση και όχι με κραυγές», τόνισε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, υπογράμμισε την παρέμβαση που επιχειρείται στο σύστημα προμηθειών του ΕΦΚΑ λόγω της ανάγκης γρήγορης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με τίτλο «Εταιρεία Ακινήτων e-ΕΦΚΑ», εκτιμώντας ότι αποτελεί τον πυρήνα του νομοσχεδίου καθώς στοχεύει στην αξιοποίηση όλων των καλών πρακτικών διαχείρισης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα διαθέτει ο ΕΦΚΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ο Φορέας έχει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δις ευρώ, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό έχει μείνει αναξιοποίητο.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, για ένα εργαλείο ορθολογικής διαχείρισης της περιουσίας των ίδιων των ασφαλισμένων που θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ και τελικά στην ενίσχυση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος. «Ο ατεκμηρίωτος κι εδώ αντίλογος από την αντιπολίτευση είναι ότι η ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ δήθεν χαρίζεται στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.