Κων. Μαραβέγιας: Υπερβαίνουν εαυτόν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Αντιμέτωπος με την απόγνωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, ήλθε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη δομή, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα, τόσο από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας, όσο από τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη, ο οποίος μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Θ. Πλεύρη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κορυφαίο πρόβλημα αποτελούν οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, που δημιουργούν δραματικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου. Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν οργισμένοι με τις δήθεν παρεμβάσεις στην 5η ΥΠΕ χωρίς έμπρακτο αποτέλεσμα. Κατά τις συζητήσεις που είχε τόσο με τον διευθυντή κ. Αργύρη Ακρίβο, όσο με το εφημερεύον προσωπικό, ο κ. Μαραβέγιας εισέπραξε ομόθυμη απογοήτευση για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον που μένει στις ανακοινώσεις στον Τύπο και δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα. Ο ίδιος συνεχάρη τους εργαζόμενους για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής.

Η υποστελέχωση και η υπολειτουργία της δομής αποτυπώνεται στην αδυναμία υλοποίησης των εφημεριών, στις ελλείψεις που υπάρχουν στο εμβολιαστικό κέντρο, στην έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και στις κενές βάρδιες. Αυτή η δυσμενής κατάσταση αποθαρρύνει, όπως τονίστηκε, νοσηλευτές και γιατρούς να αναζητήσουν εργασία στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι 2 μόνιμοι γιατροί οι 3 από τα περιφερειακά ιατρεία που βοηθούν στις εφημερίες. Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των γιατρών που απασχολούνται αυτή τη στιγμή είναι σε παράταση, θα έπρεπε να έχουν συνταξιοδοτηθεί και το Κέντρο Υγείας κινδυνεύει να μείνει με έναν ή κανέναν γιατρό.

Μείζον πρόβλημα αποτελεί, επίσης, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο, το οποίο χρήζει άμεσης επισκευής και συνεχούς συντήρησης για να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό. Ο κ. Κανάτας υποστήριξε ότι η διοίκηση του Κέντρου Υγείας επιχείρησε να έλθει σε επαφή με την 5η ΥΠΕ, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Μαραβέγια με τον δήμαρχο Ζαγορά – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, ο οποίος στο πλαίσιο γενικότερης ενημέρωσης για τα ζητήματα της περιοχής, ανέδειξε ως κορυφαίο πρόβλημα την κατάσταση του Κέντρου Υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα να παρέχονται στους κατοίκους ελλιπείς υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Μαραβεγιας τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στη στελέχωση και την επισκευή του Κέντρου Υγείας για τη διασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει άμεσα και χωρίς καμία παραποίηση την δραματική εικόνα, όπως του παρουσιάστηκε από το προσωπικό και τη δημοτική αρχή, τόσο στον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, όσο στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.