«Κόσμος και Φύση» κατά Δήμου Ν. Πηλίου για τα αδέσποτα

Φωτό αρχείου

Κατά του Δήμου Ν. Πηλίου στρέφεται το Φιλοζωικό Σωματείο Βόλου «Κόσμος και Φύση», με αφορμή τα αδέσποτα, τονίζοντας ότι παρανομεί όταν κωφεύει για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, που είναι υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο, ενώ ακόμη δεν έχει συστήσει την πενταμελή επιτροπή για να ασχοληθεί με το θέμα.

«Οι έννοιες σεβασμός στην ζωή, σε όποια ζωή, δεν δείχνουν να ακουμπούν την δημοτική αρχή που παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις μας κωφεύει», αναφέρει το Σωματείο «Κόσμος και Φύση», που κάνει λόγο για εξαθλιωμένα αδέσποτα, νεογέννητα κουτάβια, γάτες και πληγωμένα ζώα που βρίσκονται παρατημένα ακόμη και σε κεντρικές πλατείες του Δήμου, στα πολλά τουριστικά θέρετρα και σε θέμα Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

«Είναι δυνατόν να γινόμαστε αποδέκτες αναρίθμητων τηλεφωνημάτων για να σώσουμε ζωές που εσείς θα έπρεπε να έχετε το πρώτο μέλημα; Σκυλιά με κουτάβια στις Μηλιές, απισχνασμένα και άρρωστα στα Καλά Νερά, στην Κ. Γατζέα στη Μηλίνα, δολοφονημένα με φόλες στην παραλία Ράμνος Κορώπης», είναι μόνο μερικά παραδείγματα αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο.

Σύμφωνα με τον «Κόσμο και Φύση» τουρίστες φεύγουν απογοητευμένοι από το Νότιο Πήλιο, υιοθετώντας σκυλιά και γάτες σε άθλια κατάσταση για να τα σώσουν στην πατρίδα τους, όπως έγινε τελευταία και έκανε τον γύρο του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φιλόζωοι κατηγορούν το Δήμο ότι δεν έχει συστήσει έστω και εκ του νόμου πενταμελή επιτροπή (ως κατά Ν4039/12,4235/14) να ασχοληθεί με το τεράστιο πρόβλημα που αγγίζει την ευαισθησία τόσων ταξιδευτών αλλά δεν φαίνεται να αγγίζει το Δήμο, ενώ προσθέτουν ότι δήμαρχος και αρμόδιος αντιδήμαρχος παρανομούν, καθώς κωφεύουν τη στιγμή που ο νόμος τους καθιστά υπεύθυνους.

Κλείνοντας το Σωματείο ζητά από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και προειδοποιεί ότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι είναι στο πλευρό της για να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει, εθελοντικά, ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.