Κώστας Αγοραστός: Προτεραιότητες η κλιματική αλλαγή, η υγεία και η οικονομία (video)

Επισήμανε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Στις προτεραιότητες της νέας θητείας που είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε απόψε στο αρχαίο θέατρο Λάρισας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκτός από τους περιφερειακούς συμβούλους και πλήθος κόσμου, τους οποίους ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την ισχυρή λαϊκή εντολή που έδωσε στην παράταξή του στις εκλογές του Μαΐου. «Ευχαριστώ όλους όσοι μας ψηφίσατε και όλους όσοι θέλατε, αλλά δεν μας ψηφίσατε. Με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, μας δώσατε τη δυνατότητα να διοικήσουμε σύμφωνα με τις δικές σας εντολές και αποτρέψατε τη συνδιαλλαγή, τις συναλλαγές, τις εξαρτήσεις», τόνισε.

Ο Κ. Αγοραστός είπε ότι ο ίδιος ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά, προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Κάνοντας αναδρομή, τόνισε ότι αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, θα δούμε ότι η Θεσσαλία μεταμορφώθηκε: Σε μια σύγχρονη και ασφαλή περιφέρεια, σε μια περιφέρεια που νοιάζεται για εκείνους που έχουν λιγότερα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, την πιο πράσινη περιφέρεια της χώρας, με έντονη αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, με το μεγαλύτερο έργο κλιματικής αλλαγής, την Κάρλα, με 15 ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία. Μια Περιφέρεια – πρότυπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με βαθύ αποτύπωμα.

YouTube player

«Είμαστε η Περιφέρεια του υπέρ. Το ενάντια για μας δεν υπάρχει. Είμαστε υπέρ της δράσης, υπέρ της πρωτοβουλίας, υπέρ της συνεργασίας, υπέρ της εμπιστοσύνης, υπέρ της αλληλεγγύης, υπέρ του να γεφυρώσουμε διαφορές, υπέρ του να ανανεώσουμε το νήμα της ιστορίας και τη δυναμική της προόδου, υπέρ του να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερα από τους γονείς μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης που διαβεβαίωσε ότι τώρα προχωράμε σε μια νέα εποχή, όπου προτεραιότητες μας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μια Περιφέρεια που δίνει ίδιες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Περιφέρεια αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Κ. Αγοραστός είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα στον πολίτη, τον άνθρωπο, τον φίλο, έχει αντιληφθεί ότι τελικά αυτό που αφήνεις πίσω σου υπηρετώντας τα κοινά είναι αυτό που μένει στις ζωές των άλλων. «Αυτή ήταν και παραμένει η επιδίωξή μου. Να υπηρετώ τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αφήνει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο ένα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα όλων μας», τόνισε.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι σήμερα ξεκινάμε τη νέα θητεία με πίστη, με ελπίδα, επιμονή και υπομονή, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Με όρεξη για δουλειά και δημιουργία και εντέλει με χαρά για τη ζωή και για ό,τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Με ήσυχη τη συνείδησή μας, ως μόνη ανταμοιβή μας και τελικό κριτή των πράξεών μας, την Ιστορία.

Φωτογραφία και βίντεο: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.