Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: «Οι σκύλοι δε νοσούν, αλλά μπορούν να δράσουν ως μεταφορείς”

Φωτό αρχείου
Οδηγίες και διευκρινήσεις για όλους εκείνους που έχουν κατοικίδια

Διευκρινήσεις και οδηγίες για τα κατοικίδια δίνει με ανάρτησή του στο facebook, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, σημειώνοντας πως οι σκύλοι δεν νοσούν, αλλά μπορεί να δράσουν ως μεταφορείς μετά από επαφή με μολυσμένη επιφάνεια.
Ειδικότερα, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας λόγω της έντονης ανησυχίας σχετικά με το ρόλο των κατοικίδιων στη μεταφορά του νέου ιού ενημερώνει τα εξής:
«Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συστήνει τα ακόλουθα: “Πρέπει να περιορίσετε την επαφή με κατοικίδια και άλλα ζώα αν είστε ασθενής από COVID-19, όπως ακριβώς θα πρέπει να κάνετε και με τους ανθρώπους γύρω σας. Παρότι δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές ότι κατοικίδια ή άλλα ζώα ασθενούν από COVID-19, συστήνεται οι ασθενείς με COVID-19 να περιορίζουν τις επαφές τους με ζώα, μέχρι να υπάρξουν νεότερες πληροφορίες για τον ιό. Όταν είναι δυνατό, κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας σας θα πρέπει να φροντίζει τα ζώα σας όσο είστε άρρωστος. Όταν είστε ασθενής με COVID-19, αποφύγετε την επαφή με το κατοικίδιό σας, όπως χάδια, παιχνίδια, να σας φιλά ή να σας γλείφει ή να μοιράζεστε την τροφή τους. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή με το κατοικίδιο και να φοράτε προστατευτική μάσκα”.
Συνιστάται ο περιορισμός των εξόδων των κατοικιδίων, στο σημείο που είναι εφικτό και όταν δεν είναι αυτό δυνατό, η ελαχιστοποίηση του χρόνου εξόδου. Κατά την επιστροφή και πριν την είσοδο στο σπίτι να καθαρίζονται οι πατούσες με αντισηπτικό μαντηλάκι και να φροντίζετε ώστε ο σκύλος να μη γλύφει τις πατούσες του μετά τον καθαρισμό. Αν αυτό δεν είναι εφικτό απασχολούμε το σκύλο για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να δράσει το αντισηπτικό και στη συνέχεια πλένουμε τις πατούσες με νερό.
Δε φιλάμε τα κατοικίδια που εξέρχονται από το σπίτι και πλένουμε τα χέρια μετά τα χάδια.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι σκύλοι δε νοσούν, ούτε είναι φορείς του ιού αλλά μπορούν να δράσουν ως μεταφορείς μετά από επαφή με μολυσμένη επιφάνεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.