«Κτηριακή ανεπάρκεια της σχολικής στέγης φέρνει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με το ζήτημα «της κτηριακής ανεπάρκειας και των υποδομών της σχολικής στέγης, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί με την έναρξη της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από τη νέα σχολική χρονιά».
Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “Με την εισαγωγή των παιδιών της ηλικιακή ομάδας των 4-5 ετών στην υποχρεωτικότητα της προσχολικής εκπαίδευσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναδεικνύονται σοβαρά ζητήματα κτηριακής ανεπάρκειας και υποδομών στους Δήμους της χώρας.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα που ανακύπτει από τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, έχω επισημάνει και στο παρελθόν με σχετική ερώτησή μου (αρ. πρωτ. 5241/19-4-2018). Οι υφιστάμενες υποδομές των Δήμων, όπως για παράδειγμα του Δήμου Βόλου, δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των παιδιών που αναμένεται να εγγραφούν στην προσχολική εκπαίδευση.
Προφανώς και οι πρόσκαιρες λύσεις, όπως η δημιουργία αιθουσών σε containers δεν είναι οι ενδεδειγμένες.
Επίσης, οι γονείς των οποίων τα παιδιά δεν θα απορροφηθούν από τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης, θα πρέπει να καταφύγουν σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος. Πρόκειται για κατάφορη αδικία εις βάρος οικογενειών που αδυνατούν οικονομικά να επωμιστούν το βάρος των διδάκτρων. Η εισαγωγή στη δίχρονη προσχολική αγωγή από την ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων (4) ετών, θα πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό και μελέτη” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.