Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς: «Πλήρης εγκατάλειψη στο ανοιχτό θέατρο Ξουριχτίου» 

Το ανοιχτό θέατρο Ξουριχτίου, το μοναδικό ανοιχτό θέατρο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη, χωρίς φυσικά τη δυνατότητα να λειτουργήσει, σχεδόν 10 χρόνια μετά τις κατολισθήσεις κατά μήκος της εθνικής οδού Βόλου Τσαγκαράδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς-Μουρεσίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών!

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Το θέατρο Ξουριχτίου, το οποίο λειτούργησε για δύο (!) μόνο χρόνια, παραμένει κλειστό καθώς εκτελούνται έργα για την αποκατάσταση της πρόσβασης, εξαιτίας κατολίσθησης που συνέβη το 2011.  Η αποκατάσταση της εθνικής οδού Βόλου Τσαγκαράδας και κατά συνέπεια της πρόσβασης στο θέατρο, αποτελεί έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο εκτελεί επί σχεδόν 9 χρόνια χωρίς χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Οι ευθύνες της περιφέρειας Θεσσαλίας στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου αποκατάστασης είναι μεγάλες, με άμεσο αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου να στερείται της λειτουργίας του και να υπόκειται το θέατρο σε βανδαλισμούς και καταστροφές.

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του θεάτρου είναι κατεστραμμένος, βανδαλισμένος ή κλεμμένος. Τα συγκροτήματα υγιεινής κατεστραμμένα ή με φθορές, οι υαλοπίνακες σπασμένοι και τα κουφώματα κατεστραμμένα. Το θέατρο παραμένει ασυντήρητο και παραπέμπει σε κουφάρι περασμένων δεκαετιών.

Η κατολίσθηση που συνέβη το 2011 ήταν αποτέλεσμα λειψής διευθέτησης των όμβριων υδάτων της εθνικής οδού, του μη καθαρισμού των φρεατίων και των ρείθρων και της ανυπαρξίας οποιασδήποτε μελέτης για τη διαχείριση των υδραυλικών πιέσεων της οδού με αποτέλεσμα να εκτονωθούν τα νερά της βροχής στη βραχώδη πλαγιά και να προκαλέσουν την καταστροφή.

Ο σχεδιασμός των έργων υποδομής και η συντήρησή τους όταν πρόκειται για έργα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής του λαού, την ασφάλεια των μετακινήσεων των δημοτών και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου δεν ιεραρχείται ως προτεραιότητα ούτε από την Δημοτική Αρχή, ούτε από την Περιφέρεια και φυσικά ούτε από τις κυβερνήσεις ΝΔ σήμερα και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες.

Οι δημότες του Δήμου μας και γενικά οι εργαζόμενοι, έχουμε χορτάσει από τις φιέστες και τις περιοδείες για την αποκατάσταση του έργου από τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια, τη «βιασύνη» και τα εκατομμύρια ευρώ των δημοπρατήσεων αλλά επί της ουσίας το έργο προχωράει με ρυθμούς χελώνας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχει τοποθετηθεί πολλές φορές δημοσίως στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών με αναφορές τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό, διεκδικώντας την συντήρηση των υποδομών του Δήμου μας, την ασφαλή διέλευση και μετακίνηση των δημοτών και τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας.

Διεκδικούμε πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας, με την άμεση λειτουργία του θεάτρου, την αξιοποίηση των υποδομών προς όφελος των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων ηλικιών, με δραστηριότητες που προάγουν τη σκέψη, την κριτική ικανότητα, την αγωνιστική στάσης ζωής. Παλεύουμε ενάντια  στην υποκουλτούρα του σάπιου συστήματος και των πλασματικών αξιών που θρέφει, Αντιπαρατασσόμαστε στη ναρκωκουλτουρα και τον συμβιβασμό της νέας γενιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.