Λιμενικό: Πάνω από 20 συλλήψεις και εννέα διακομιδές τον Ιούνιο

Σημαντική ήταν οι δραστηριότητα των Λιμεναρχείων που υπάγονται στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος τον Ιούνιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μηνιαίας δραστηριότητας.

Τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν 24 άτομα και συγκεκριμένα πέντε για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, δύο άτομα για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα, έξι για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών (παράνομη είσοδος και διαμονή στην χώρα). ‘Ένα (01) άτομο για Υπαίθριο Εμπόριο και 10 άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού – παραλίας).
Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εννέα από τις οποίες με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

Τον Ιούνιο καταγράφηκαν 761 έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης με 584 παραβάσεις του ΚΟΚ, έγιναν 118 έλεγχοι μέθης / αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας μας και βεβαιώθηκαν τέσσερεις (04) παραβάσεις.
Οι Λιμενικές Αρχές της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης έναν 99 ελέγχους εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα.
Υον Ιούνιο κατασχέθηκαν 3 γραμ. ινδικής κάνναβης και 49,8 γρ. ηρωίνη, ενώ στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 200 παραβάσεις και συγκεκριμένα 138 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου και 44 Αλιευτικές παραβάσεις.
Στο πλαίσιο των ελέγχων κατασχέθηκαν αλιευτικά εργαλεία: Δύο αυτόνομες καταδυτικές συσκευές, εικοσιτέσσερα αγκίστρια, τριάντα επτά αγκίστρια για παραγάδι, δύο ψαροντούφεκα, ένα φακό, εβδομήντα έξι ιχθυοπαγίδες και διάφορα αλιεύματα: 425 άτομα ολοθούριο, 50,4 κιλά οστρακοειδή, και διάφορα ειδή ψαριών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.