Λιμνάζουν τα δισεκατομμύρια των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Στη Βουλή η κυβερνητική αβελτηρία που πλήττει τον πρωτογενή τομέα

Στη Βουλή φέρνουν αύριο, Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, 7 βουλευτές της Ν.Δ., τις τραγικές καθυστερήσεις του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, ΠΑΑ 2014-2020, ύψους 4.7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια έχει απορροφήσει μόλις το 9% των πόρων, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση μεταξύ των 27 ευρωπαϊκών χωρών! Εξίσου αδικαιολόγητες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην αξιοποίηση όλων των υπολοίπων χρηματοδοτικών εργαλείων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Στην επίκαιρη επερώτηση, που ξεκινάει, περίπου, στις 11 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν στο κανάλι της Βουλής, οι βουλευτές της Ν.Δ., θα αναδείξουν την ανεπάρκεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ζητήματα όπως: οι βιολογικές καλλιέργειες, οι νέοι αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, η νιτρορύπανση, το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και θάλασσας, τα μέτρα για την καινοτομία και την αγροτική εκπαίδευση, η διαχείριση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, το πρόγραμμα Γιουνκέρ και άλλα φλέγοντα θέματα χρηματοδότησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ένας από τους 7 βουλευτές που θα μιλήσουν είναι και ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίο θα αναφερθεί κυρίως στα προβλήματα των νέων αγροτών, οι οποίοι δεν παίρνουν επιδοτήσεις, δεν έχουν κάνει δηλώσεις καλλιέργειας και εξαιτίας της κυβερνητικής αβελτηρίας βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι εκατοντάδες νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας δεν έχουν πληρωθεί για την περσινή καλλιεργητική περίοδο, την ώρα που ξεκινάει η νέα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόγνωση. Η αξιοσημείωτη στροφή των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στον πρωτογενή τομέα ακυρώνεται στην πράξη από την κυβερνητική ανικανότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.