Μαγνησία: Προφυλακιστέοι τρεις συγγενείς για εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κατείχαν 10,5 κ. χασίς, πάνω από 7000 €, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες

Το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας θα πάρουν δύο αδέλφια από την Ζαγορά και ο γιος και ανεψιός τους αντίστοιχα, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επιπλέον κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Ο λόγος για έναν 57χρονο αγρότη, τον αδελφό του 47 χρόνων επίσης αγρότη, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην Ζαγορά και τον 25χρονο γιό του πρώτου που συνελήφθη στον Βόλο. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν για να απολογηθούν χθες στον ανακριτή, ο πρώτος προσπάθησε να πάρει τη διακίνηση πάνω του, λέγοντας ότι οι άλλοι δύο δεν έχουν σχέση με τη διακίνηση, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία, αλλά δεν φαίνεται να έπεισαν, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να κριθούν προφυλακιστέοι και εντός των ημερών θα οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος παραδέχτηκε ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών και το απόδωσε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Στη δικογραφία της Αστυνομίας περιλαμβάνονται ακόμη 11 άτομα, 10 άνδρες και μια γυναίκα, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ως αγοραστές-παραλήπτες ναρκωτικών ουσιών.

Κάμερες παρακολούθησης και φορητοί ασύρματοι

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022, δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση και μετέπειτα διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.
Όπως προέκυψε, για την κάλυψη της παράνομης δραστηριότητάς τους, μεταξύ άλλων, είχαν εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης στους χώρους όπου απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών κυρίως κατά τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, σε απομονωμένες τοποθεσίες, είχαν εφοδιαστεί με φορητούς ασυρμάτους-πομποδέκτες, ενώ κατά τη μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, ένας εξ αυτών αναλάμβανε το ρόλο του προπομπού και άλλος το ρόλο του μεταφορέα.

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου καθώς και του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, εντοπίζοντας τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -10.455,02- γραμμαρίων, επιμερισμένη -13- πλαστικά δοχεία,• -9- κινητά τηλέφωνα,
• το χρηματικό ποσό των -7.230- ευρώ,• -6- ζυγαριές ακριβείας,
• -15- ασύρματοι πομποδέκτες, εκ των οποίων -10- φορητοί και -5- σταθεροί,• -5- κάμερες παρακολούθησης,• -1- πλαστικό δοχείο με πλήθος σπόρων κάνναβης,• -3- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και-2- μοτοσικλέτες.
Επιπρόσθετα, στον έναν εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:• -3- παρανόμως κατεχόμενα κυνηγετικά όπλα,• -3- μαχαίρια, εκ των οποίων τα δύο πολεμικού τύπου και το ένα τύπου «πεταλούδα»,• -1- ξύλινη ράβδο,• -116- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,• -1- γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,• -3- συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, η νόμιμη κατοχή των οποίων είχε λήξει, καθώς και
• -12- πεπαλαιωμένα μεταλλικά κέρματα διαφόρων τύπων και -1- πεπαλαιωμένο-οξειδωμένο δαχτυλίδι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.