Μαραβέγιας: Τυχεροί οι Έλληνες που αυτή την κρίσιμη περίοδο βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση με αφορμή τις καταστροφές από τον «Ιανό», εξαπέλυσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

«Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο κ. Τσίπρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει με τον πόνο των πληγέντων παριστάνοντας τον καλό με λεφτά που δεν υπάρχουν».

Ο βουλευτής Μαγνησίας υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον «Ιανό», επισημαίνοντας ότι παράλληλα αντιμετώπισε το ίδιο αποτελεσματικά δυο ακόμη έκτακτες καταστάσεις: την όξυνση της υγειονομικής κρίσης και την καταστροφή του Κέντρου Μεταναστών στη Μόρια, εξαιτίας μιας εμπρηστικής ενέργειας που άφησε άστεγους περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από τη Θεσσαλία, τόνισε ότι μόνο οι υλικές ζημιές υπολογίζονται σε 800.000.000 ευρώ, αλλά η μεγαλύτερη απώλεια ήταν αυτή των τριών συνανθρώπων που χάθηκαν από τις πλημμύρες. Όσον αφορά τους πληγέντες, υπογράμμισε ότι με το παρόν νομοσχέδιο θεσπίζεται καταρχάς η οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα. Επίσης, επιβάλλεται αναστολή έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων ή βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς πλειστηριασμούς.

Προς διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές, θεσπίζονται επείγοντα μέτρα για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν. Στην περίπτωση της Μαγνησίας οι περιοχές αυτές ανήκουν στο Δήμο Αλμυρού, αλλά ο κ. Μαραβέγιας κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών, να εξετάσει τις περιπτώσεις και άλλων δημοτικών ενοτήτων, όπως η Νέα Αγχίαλος, που επίσης επλήγη ιδιαίτερα έντονα. «Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, λόγος εξαίρεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισημαίνεται ότι, γι’ αυτές τις περιοχές, οι εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί αλλά όχι πέραν των τριών μηνών. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται μετά τη λήξη της αναστολής να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, τουλάχιστον για χρόνο ίσο με εκείνο της αναστολής.

«Παίζει με τον πόνο τον πληγέντων ο κ. Τσίπρας»

Για όλα αυτά, όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, η κυβέρνηση δεν περιμένει και δεν χρειάζεται να ακούσει κανένα «μπράβο». Αυτό που χρειάζεται η κάθε Κυβέρνηση είναι μια αντιπολίτευση που να ασκεί υπεύθυνη κριτική και να προτείνει πράγματα εφικτά.

Στο σημείο αυτό, επιτέθηκε τον Αλ. Τσίπρα για την ανάρτησή του με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν αποκατέστησε τα γεφύρια της Θεσσαλίας, στέλνοντας τον Στρατό. «Προφανώς, εννοεί το Μηχανικό και τον ειδικό εξοπλισμό του που βρίσκεται στον Έβρο. Η συνεχής απειλή υπάρχει στα χερσαία μας σύνορα και ουσιαστικά μας λέει να αφήσουμε τον Έβρο, ειδικά αυτόν τον καιρό, για να φέρουμε τους γεφυροποιούς στην Κεντρική Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι μας να αισθανόμαστε τυχεροί που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο κ. Τσίπρας…Τρομάζω και μόνο με τη σκέψη τι θα συνέβαινε αν καλούνταν σήμερα να υλοποιήσει τις φαεινές του ιδέες».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε στη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης και μη επιστρεπτέα στήριξη των επιχειρήσεων για τις ζημιές του «Ιανού». «Έδωσε ποτέ ο κ. Τσίπρας κρατικές αποζημιώσεις στο 100% για φυσικές καταστροφές κατά τα πέντε χρόνια της πρωθυπουργίας του; Ουδέποτε! Όμως, τώρα σπεύδει να παίξει με τον πόνο των πληγέντων παριστάνοντας τον καλό με λεφτά που δεν υπάρχουν», είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική εμπάθεια.

Τέλος, επισήμανε ότι το πιο εξοργιστικό ήταν η απρεπής αναφορά του στην αντιμετώπιση των μεγάλων φυσικών καταστροφών. «Το πρόβλημα δεν ήταν οι εκατοντάδες νεκροί αλλά η αρνητική δημοσιότητα. Γι’ αυτό λέω ξανά πως όλοι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί που σήμερα σε αυτές τις δυσκολίες ο υπεύθυνος Πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης και όχι κάποιος τυχοδιώκτης», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.