Μαθητές της Ευξεινούπολης δημιούργησαν το μεγαλύτερο φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι στον κόσμο!

Και προωθούν τις λίμνες Ζερέλια με την ιπτάμενη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, με την υποστήριξη του Δήμου Αλμυρού, του Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη και της διάσημης πιανίστριας Έλενας Ξυδιά, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προωθητικό βίντεο που αποτυπώνει την αληθινή ομορφιά και μοναδικότητα της περιοχής του Αλμυρού και των μοναδικών δίδυμων Λιμνών Ζερέλια.

Αυτή η παραγωγή δεν είναι απλά ένας τρόπος να παρουσιάσουν τον τόπο τους είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της φύσης, επικεντρωμένο στην αγάπη και τη δημιουργικότητα των νέων.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, υπό την επίβλεψη της Διευθύντριάς τους κ.  Μαρίας Σταυραντώνη, αφιέρωσαν έναν ολόκληρο μήνα για να δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό κατάλευκο μοναδικό φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι, με 15 μέτρα ουρά, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους και τη φαντασία τους!

Υπό τις οδηγίες των αγαπημένων τους καθηγητών, του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, της Έλενας Ξυδιά και του Οίκου Μόδας Vatrima, οι μαθητές αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες στη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού έργου τέχνης, του μεγαλύτερου φορέματος από ακατέργαστο βαμβάκι στον κόσμο, καθώς για την κατασκευή του χρειάστηκαν 200 κιλά ακατέργαστο βαμβάκι σε τσουβάλια.

Για να αναδείξουν το αριστούργημά τους, οι μαθητές επέλεξαν την τέλεια μούσα: την ιπτάμενη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά.  Η Έλενα Ξυδιά, με την αστείρευτη ενέργεια και το καλλιτεχνικό της πνεύμα, ενσαρκώνει ιδανικά το πνεύμα του φορέματος.

Όλη η ομάδα μετέβη στις λίμνες Ζερέλια και δημιούργησw ένα ξεχωριστό βίντεο με στόχο την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

YouTube player

Στο βίντεο, η μαγεία της μουσικής συναντά τη μαγεία της φύσης, αποτυπώνοντας την αληθινή ομορφιά και μοναδικότητα της περιοχής και των μοναδικών Λιμνών Ζερέλια, έναν από τους πιο μυστηριώδεις και κρυμμένους θησαυρούς της Ελληνικής φύσης.

Η μοναδικότητα αυτών των λιμνών απαιτεί την προσοχή όλων και την προώθησή τους για να διατηρηθούν και να απολαμβάνονται και από τις μελλοντικές γενιές.

Οι μαγευτικές φωνές της Μαρίας Αγγελή και του Ιάκωβου Καλλίκα και της παιδικής – νεανικής χορωδίας της μαέστρου-πιανίστριας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού Μαριάννας Σαμαρτζή, συνόδευσαν την Έλενα Ξυδιά, και στα όργανα – κιθάρα ο Χρήστος Πολυμεράκης και βιολοντσέλο η Ευγενία Κοσμίδη, υπό της διεύθυνσης του Δημοτικού Ωδείου Φρόσως Γαρδικλή.

 

Η ιστορία των λιμνών

Πριν δέκα χιλιάδες χρόνια έπεσαν από το διάστημα κομμάτια από έκρηξη δυο αστεροειδών και δημιούργησαν δυο κρατήρες! Αυτοί οι κρατήρες έγιναν λίμνες με το όνομα Λίμνες Ζερέλια ή “Τα μάτια του Θεού” όπως τις αναφέρουν οι κάτοικοι του Αλμυρού, καθώς αυτό το μοναδικό παγκόσμιο θέαμα, βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.