Με διαγωνιστική διαδικασία χώρος για το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας

Από τη συνάντηση του Βουλευτή Αλ.Μεϊκόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη
Στην περίπτωση που απορριφθεί η παραχώρηση δημοτικού κτιρίου

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, είχε το πρωί του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου 2016, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της μεταστέγασης του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Μαγνησίας (ΚΕΔΔΥ) και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.

Τα ΚΕΔΔΥ απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Διδακτικής και Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, Εξατομικευμένων Προσεγγίσεων και Προγραμμάτων Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής.

Είναι γνωστό ότι, το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας στεγάζεται σε χώρο πάνω από το κλειστό γυμναστήριο του 4ου Γυμνασίου Βόλου στη Νεάπολη.

Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως, τόσο από τους υπεύθυνους του ΚΕΔΔΥ όσο και από τους πολίτες που προσέρχονται εκεί, ο χώρος αυτός είναι εντελώς ακατάλληλος, ενώ στερείται βασικών υποδομών πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η κυρία Κολυνδρίνη ενημέρωσε τον βουλευτή ότι, μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας της απόφασης παραχώρησης κατάλληλου δημοτικού κτιρίου στη Νέα Ιωνία από το Δήμο Βόλου, έχει κατατεθεί, όπως την ενημέρωσαν, σχετική προσφυγή του Δήμου στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει την υπόθεση και θα αποφανθεί σχετικά.

Ωστόσο, η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε στον κ. Μεϊκόπουλο την πρόθεσή της, στην περίπτωση που η προσφυγή απορριφθεί και ματαιωθεί οριστικά η παραχώρηση δημοτικού κτιρίου, να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να εξευρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος για τη μεταστέγαση του ΚΕΔΔΥ.

Στη συνάντηση που έγινε διαπιστώθηκε, κοινή θέληση του βουλευτή κ. Μεϊκόπουλου και της αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνης στην επίλυση του προβλήματος στέγασης των υπηρεσιών του ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας, καθώς η ευαισθησία και των δύο πλευρών σε θέματα που αφορούν σε παιδιά και νέους είναι δεδομένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.