Με δώδεκα διασώστες η «Ομάδα Διάσωσης» στις έρευνες για τον ψαροντουφεκά

«Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση ανεύρεσης του αγνοουμένου ψαροντουφεκά, που αγνοείτο από την Τρίτη 18/04/17 το βράδυ στην περιοχή του Μουρτιά Πηλίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομάδας.

«Στις επιχειρήσεις έρευνας που διήρκησαν από την Τετάρτη 19/4/17 έως και το Σάββατο 22/4/17, πλην της Παρασκευής 21/4/17 που ήταν απαγορευτικές λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, από την Ε.Ο.Δ. Μαγνησίας έλαβαν μέρος συνολικά: 12 διασώστες εκ των οποίων:

– 3 με ειδικότητα αυτοδύτη και καταδυτικό εξοπλισμό για έρευνα βυθού
– 2 με ειδικότητα ναυαγοσώστη με εξοπλισμό για έρευνα επιφανείας
– 2 με ειδικότητα χειριστή διασωστικών σκαφών
– 1 με ειδικότητα συντονιστή επικοινωνιών με εξοπλισμό ανάπτυξης φορητού κέντρου επικοινωνιών
– 4 διασώστες του Τ.Υ.Σ. με ειδικότητα Έρευνας & Υποστήριξης Επιφανείας

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι: 2 πλήρεις εξοπλισμοί κατάδυσης, 3 διασωστικά φαρμακεία πλήρη, 1 φορητό κέντρο επικοινωνιών & ασυρματικό υλικό επικοινωνιών, 1 σκάφος, 4 εξοπλισμοί για έρευνα επιφανείας και 3 οχήματα

Στις έρευνες συμμετείχε και η «Βάση Ετοιμότητας» της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Σκιάθο» που είχε επιφορτιστεί με τις έρευνες από την απέναντι πλευρά του διαύλου, καθώς σε ετοιμότητα από την Παρασκευή 21/4/17 είχε τεθεί και το Τ.Υ.Σ. της Ε.Ο.Δ. παράρτημα Λάρισας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λιμενικό Σώμα Βόλου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για την άψογη συνεργασία μας, καθώς και την Σχολή Καταδύσεων του κου Ζούμπου Χρήστου που μας διέθεσε δωρεάν επιπλέον καταδυτικό εξοπλισμό και ότι περαιτέρω εξοπλισμό χρειαστήκαμε για να συμμετάσχουμε στην επιχείρηση.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.