Με εικονικό τιμολόγιο εταιρίας του εξωτερικού πήρε …12.000 €

Επιχειρηματίας σε νησί που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 56χρονο επιχειρηματία νησιού των Σποράδων, που κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή, μέσω αποδοχής εικονικού τιμολογίου αξίας 20.000 € και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, είχε αποδεχτεί εικονικό τιμολόγιο από αλλοδαπή εταιρία, το οποίο χρησιμοποίησε για να εισπράξει επιχορήγηση 12.000 € από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» για την οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτει.
Η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο μετά από έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ το 2018 στην επιχείρηση και διαπιστώθηκε η φοροδιαφυγή.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είναι ένοχος για το αδίκημα που κατηγορούνταν και για το εικονικό τιμολόγιο τόνισε ότι επρόκειτο για μια απάτη που έφτανε ως την Αμερική και ο επιχειρηματίας εξαπατήθηκε. Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.